Banki költség - ezreket spórolhat, ha jól választ!

  2018. július 12.

Banki költségein ezreket spórolhat, ha jól választ bankszámlát. Napjainkban szinte minden ember rendelkezik bankszámlával, mert legtöbbjük arra kapja fizetését. Az sem egy utolsó szempont, hogy életét is nagyban megkönnyítheti, mert számos fizetési folyamat lebonyolítható általa. Egy bankszámla megnyitása manapság nem túl bonyolult folyamat. Egyre több banknál online is lehet bankszámlát nyitni. A bankszámla igénylése három lépésből áll. Először ki kell választani a számlacsomagot az igények felmérésével, utána meg kell adni a szükséges adatokat, végezetül pedig be kell mennie a bankfiókba, és az azonosítás után, alá kell írni a szerződést. Az igény befogadásától számított 30 napja van, hogy aláírja a szerződést. 

 

Legyen nagyon körültekintő egy bankszámla kiválasztásakor, mert akár ezreket is kidobhat az ablakon, ha rosszul dönt. Átlagos jövedelem és számlahasználati szokások mellett is nagy különbség lehet a bankszámlák költségei között. Sokszor ajánlanak a bankok különböző kedvezményeket a bankszámla nyitásakor. Fontos, hogy ne csak a kedvezményes időszak költségeivel számoljon, hanem vegye figyelembe az azt követő évet is. Jelenleg olyan ajánlatokat is lehet találni, ahol nagyon kedvezőek a feltételek, sőt, ahol a bank fizet az ügyfélnek az első évben. Így előfordulhat, hogy az első időszakban negatívba megy a bankolás költsége, mert a banktól kapott jóváírás fedezi a számlával kapcsolatos díjakat.

 

Az is nagyon fontos, hogy a bank mit vár a kedvezményekért cserébe. Milyen havi jóváírásoknak és tranzakcióknak kell teljesülniük a kedvezmények eléréséhez. Érdemes kihasználni ezeket az akciókat, még ha csak egy-két évre is szólnak. Ha lejár a kedvező kondíció ajánlott új bankot keresni. A bankváltás nem túl bonyolult folyamat, megéri, mert ezzel ezreket is spórolhat havonta. Az egyszerűsített bankváltás segítségére lehet, Önnek szinte semmi dolga nincs, mert a két bank mindent elintézi egymás között.

 

A bankszámla kiválasztása előtt át kell gondolnia pénzköltési szokásait, vagyis, hogy hogyan is használja a számlacsomagját. Ehhez segítségére lehet a számlakivonat, mert az pontos képet mutat havi költéseiről. Ez alapján ki tudja választani a legkedvezőbb számlacsomagot. Át kell néznie, hogy milyen szolgáltatások vannak beállítva, mennyire használja ki őket, feleslegesen ne fizessen értük. Ami a legtöbbet dob a számlavezetési díjakon az az SMS értesítő. Ajánlott csak a biztonsági SMS-ekre szorítkozni. Egy dombornyomott kártya, vagy társkártya fenntartása is sokba kerülhet, érdemes átgondolni mennyire van szüksége ezekre. A bankolás teljes költségét figyelembe kell venni a számla kiválasztásakor, mert előfordulhat, hogy szolgáltatáscsomagban értékesíti a bank a számlát, és ennek már van költsége.


hirdetés

 

Fontos, hogy ne csak azoknak a bankoknak az ajánlatát nézze meg, amelyek ismertek, vagy a reklámokban szerepelnek. Érdemes tájékozódni akár interneten, mert ezzel rengeteg időt spórolhat. Ha letette voksát valamelyik hitelintézet mellett, tájékozódjon előre, hogy milyen dokumentumok szükségesek a számlanyitáshoz, és vigye magával azokat. Hogy elkerülje a hosszas várakozást, nézze meg az ügyélforgalmi időszakokat az Önhöz legközelebb eső bankfiókba, vagy foglaljon előre időpontot. Ezt megteheti interneten, vagy telefonon.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...