Lehet-e hazánkban online bankszámlát nyitni?

  2017. május 03.

A mai felgyorsult világban, szinte természetesnek tűnik, hogy az ember majdnem mindent el tud intézni interneten. Az internet valóban megkönnyítheti életét, akár vásárlásról, akár ügyintézésről legyen szó. Ami a banki ügyintézést illeti, az internetbank, illetve a mobilbank, ami könnyebbé teheti életét, ha igényelte ezeket a szolgáltatásokat. Ezekkel a szolgáltatásokkal nagyon sok mindent el tud intézni akár otthonról, akár menet közben anélkül, hogy be kellene mennie a bankfiókba. Ez azért is praktikus, mert megspórolhatja az utazási időt, a sorban állást, és az ügyintézés idejéről nem is beszélve. De vajon lehet-e hazánkban online bankszámlát nyitni?

 

Lehet-e hazánkban online bankszámlát nyitni?

Csak egy telefon

A legtöbb hazai bank ajánlatában szerepel az online számlanyitás lehetősége, de azonban a teljes művelet nem hajtható végre. Valójában csak a számla iránti érdeklődés jelzése lehetséges, illetve egy telefonszám megadásával visszahívás igényelhető, így egy banki ügyintéző veszi fel Önnel a kapcsolatot. A beszélgetés előnye, hogy a hozzáértő kolléga teljes körű tájékoztatást tud adni, felteheti kérdéseit a számlanyitással kapcsolatban. Ha szimpatikus volt a választott bank ajánlata, időpont egyeztetésre is lehetőség nyílik, ezzel megint csak időt spórolva a bankfiókban.

 

Néhány részlet

Egyes bankoknál lehetőség nyílik arra, hogy ha a teljes körű bankszámlanyitást nem is, de néhány részletét interneten is el tudja intézni. A számla igénylése általában három lépésből áll. Igényeinek felmérése, ennek segítségével a számlacsomag kiválasztása; majd a szükséges adatok megadása; és végül be kell fáradnia a választott bankfiókba, azonosítani magát, és a szerződést alá kell írnia. Erre az igény befogadásától számított 30 nap áll rendelkezésére.

 

Tehát a fentieket összegezve hazánkban online számlanyitásra nincs lehetőség, csak a számlanyitási folyamat kezdeményezésére. Ez is nagyon hasznos, mert a bankfiókban nem kell órákat eltöltenie ügyintézéssel, vagy esetleg az időhiány miatt meggondolatlan döntéseket hoznia. Otthon nyugodt körülmények között áttanulmányozhatja a bank ajánlatát, és kiválaszthatja legmegfelelőbbet. És az sem utolsó szempont, hogy adatai megadásával sem kell húznia az időt, hiszen azokat előre le tudja adni. Ha még időpontot is egyeztetett a számlanyitás körülbelül 10 percet vesz igénybe.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...