Nyissa meg bankszámláját otthonában, sorban állás nélkül!

  2017. október 09.

Hazánkban egyre több banknál érhető el az online bankszámlanyitás, mely segítségével személyes jelenlét nélkül, Magyarországon belül, bárhol, teljes körűen használható bankszámlát lehet nyitni. Legyen otthon, munkahelyén, vagy akár egy kávézóban, internetkapcsolattal az online bankszámlanyitást mindössze néhány perc alatt igényelheti. Nem szükséges bemennie személyesen a bankba és várakoznia, ezzel a lehetőséggel gyorsan, sorban állás nélkül kényelmesen és egyszerűen megnyithatja lakossági számláját. 

 

Online bankszámlanyitás otthonról 

Az online bankszámlanyitás elektronikus úton, VideóBankos azonosítás alapján is lehetséges. A 2017. 07. 20-án életbe lépett jogszabály lehetővé teszi, hogy otthonról nyisson bankszámlát. Fontos tudni, hogy az online bankszámlanyitáshoz elengedhetetlen az internet, nélküle nem töltődik be a kívánt oldal.

Személyes megjelenés nélkül is azonosíthatják a lakossági ügyfeleket, video chat funkcióval. Így akár a bankfiók felkeresése nélkül is nyithat bankszámlát okostelefonja, laptopja, vagy asztali számítógépe segítségével. 

A VideoBankon keresztüli számlanyitáshoz el kell fogadni a rendszer felhasználási feltételeit, és a banki ügyintéző kapcsolását követően már el is kezdődhet az ügyfélazonosítás, és a szerződéskötés. A beszélgetés során a banki ügyintéző készségesen segít megtalálni a legmegfelelőbb banki terméket, illetve rögzíti a személyes adatokat. 

 

Amennyiben adatai rögzítésre kerültek és megállapították, hogy az igénylésnek semmi akadálya nincs, és a szolgáltatás kiválasztása is megtörtént, akkor sikeres volt a bankszámlanyitáshoz való kérelem. Ebben az esetben két munkanapon belül megtörténik a helyszín és az időpont egyeztetése a szerződés aláírásához, ami így nem tart többe, mint 10 perc. A szerződés aláírását követően 3 munkanapon belül a bankszámlát megnyitják, amiről telefonon, vagy emailen értesítik az igénylőt. Sikeres számlakötés után, már akár napokon belül, teljeskörűen használhatja bankszámláját. Kizárólag magánszemélyek nyithatnak online bankszámlát, vállalkozások sajnos még nem.

 

Online bankszámla megnyitható:

  • laptopon / asztali gépen
  • Android / iOS rendszerű okostelefonnal 

 

Az online bankszámlanyitáshoz szükséges személyes dokumentumok: 

  • személyi igazolvány / útlevél / kártyás vezetői engedély
  • lakcímkártya

 

Bankkártya, Pin Kód

Ha Ön bankkártyát is igényelt bankszámlájához, biztonsági okokból először a PIN-kód kerül postázásra, melyet a bank az Ön által megadott levelezési címre küld ki a sikeres bankkártyaigénylést követően, majd az inaktív állapotban lévő bankkártyát is postázza. A bankkártyát a tájékoztató levélben leírt módon tudja aktiválni abban az esetben, ha Ön és a bank által is alá lett írva a szerződés. 

 

Igénylés lezárása

Abban az esetben, ha az igényléstől számítot 60 napon belül nem kerül sor a szerződés aláírására, a bank lezártnak fogja tekinteni az ügyet, és így meghiúsul a bankszámlanyitás. Ebben az esetben a korábban megadott személyes adatokat törli a bank a rendszeréből. 

 

 


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...