Próbaidő alatt igényelhető-e hitel?

  2018. november 29.

Napjainkban egyre többen vesznek fel hitelt, mert egyre tudatosabban használják az emberek, illetve a hitelkamatok is kedvezőek mostanság. Hitelt az vehet fel, aki megfelel a bankok követelményeinek. Van egy központi, minden hitelintézetre vonatkozó szabályzat, illetve minden pénzintézetnek van egy saját belső szabályrendszere. Ha az alapkövetelményeknek megfelelt, és mégsem kapta meg a kölcsönt egy adott bankban, akkor az ő szabályrendszerükön bukott el a hitelfelvétel. Ilyen esetekben érdemes egy másik hitelintézetnél próbálkozni, mert elképzelhető, hogy ott más szabályok vannak, így esélye lehet náluk a hitelfelvételre. A hitelfelvételhez ma már minden pénzintézetnél jövedelemigazolást kell benyújtani, mert a bankok számára kormányrendelet írja elő a kötelező jövedelemvizsgálatot. A jövedelem mellett, a munkaviszonyt is vizsgálják a bankok, erre is különböző feltételek vonatkoznak. Nagy kérdés, hogy próbaidő alatt igényelhető-e hitel?

 

Próbaidő alatt álló munkavállaló hitelkérelmét a bankok sajnos nem tudják elfogadni. Ennek oka, hogy próbaidő alatt a munkavállaló munkaviszonya bármikor felmondható, és megszűnhet a bevételi forrása, így veszélybe kerülhet a felvett kölcsön visszafizetése, szerződésszerű törlesztése. Ez a bankok számára jelentős kockázati tényező.

Egy hitelfelvételhez jelenleg már elegendő lehet 3 havi munkaviszony megléte is, ám ezt nem minden pénzintézet fogadja el. A kulcsszó a próbaidőn van. A próbaidő bármennyi hónap lehet, a munkáltató határozza meg időtartamát. A lényeg, hogy hiteligényléskor nem állhat próbaidő alatt.

 

Próbaidő alatt igényelhető-e hitel?

A próbaidő letelte után, mikor igényelhető fedezet nélküli személyi kölcsön?

Személyi kölcsön igényléséhez az adósnak általában 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolnia. A 6 hónapos folyamatos munkaviszony akár két munkahelyről is származhat akkor, ha a két munkaviszony között nincs 30 napnál hosszabb megszakítás, és a jelenlegi munkahelyen megvan már a 3 hónapos munkaviszony. A munkaadók is általában 3 hónapos próbaidőt kötnek ki. Ha igazolni tudja a féléves folyamatos munkaviszonyt, akkor a próbaidő letelte után, akár azonnal is igényelhető fedezet nélküli személyi kölcsön.

Próbaidő alatt álló személynek, fedezet nélküli személyi kölcsön felvételére akkor van lehetősége, ha nem kezesként, hanem adósként bevon egy olyan személyt a hitelügyletbe, aki nem áll próbaidő alatt, legalább féléves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, illetve megfelel a bank által felállított egyéb követelményeknek is.


hirdetés

 

A próbaidő letelte után mikor igényelhető jelzáloghitel?

Szabad felhasználású és adósságrendező jelzáloghitel, valamint piaci kamatozású lakáshitel felvételéhez minimum 3 hónapos munkaviszony szükséges, így ha ez a 3 hónapot igazolni tudja jelenlegi munkahelyén, és a próbaidő is lejárt, akkor benyújtható a kölcsönkérelem. Fontos tudni, hogy önmagában az ingatlanfedezet nem helyettesíti a megfelelő jövedelemigazolást.

 

A legmegfelelőbb hitel kiválasztásához használja a Hitelmax hitelkalkulátorát. Nem kell mást tennie, mint adatait megadni. Ezt követően a rendszer kiadja azoknak a hitelintézeteknek a listáját, ahová esélye lehet a hitelfelvételre. Fontos tudni, hogy az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...