Pénzügyi tanácsok hitelfelvétel előtt

  2017. június 12.

Hitelfelvétel előtt mindenféleképpen érdemes összegeznünk a kiadásainkat, hiszen ha túlvállaljuk magunkat a törlesztőrészlet terén, nagy eséllyel anyagi csapdába kerülhetünk. Hogy ezt elkerüljük összegyűjtöttünk néhány pénzügyi tanácsot hitelfelvétel előtt. Ime! Hasznos lehet összeírni a következő pár hónap költségvetését, amiben érdemes feltüntetni a bevételeket, illetve a kiadásokat is. A listára érdemes feljegyezni minden egyes tételt, beleértve a törlesztőrészleteket is, hiszen a lényeg hogy valós összeget kapjunk a végén, mert különben nincs értelme az egésznek. Összegezni kell a kiadásokat, az alábbiakban néhány ötletet kaphat ezzel kapcsolatosan.

 

Pénzügyi tanácsok hitelfelvétel előtt 

Meglévő hitelek törlesztőrészletei

Fontos, hogy ide az összes eddigi hitelünk törlesztőrészletét feltüntessük. Ne hagyjunk ki egyetlen pici hitelt sem, mégha csak pár ezer forintról is van szó, akkor sem. Ha éves szinten nézzük, az már egy nagyobb összeget tesz ki. 

 

Nélkülözhetetlen kiadások

Beletartozik ebbe például a lakbér, rezsi költség, közösköltség, élelmiszer fogyasztás, tömegközlekedéshez nélkülözhetetlen bérletek, benzinpénz, stb. Érdemes a fizetési esedékesség időpontjának sorrendjében írni a listára a költségeinket, hogy tisztában legyünk vele, mikor kell egy hónapon belül fizetnünk. Nem érdemes a legnagyobb kiadásainkat hónap végére időzíteni, hogy biztos kifizetésre kerüljenek. 

 

Évközi kiadások

Ebbe a kategóriába tartozik például a kötelező gépjármű biztosítás, és az olyan tételek, melyeket egy évben párszor, vagy egyszer fizetünk. Ezekre a kiadásokra érdemes előre tervezni és minden hónapban félretenni egy bizonyos összeget, ami fedezni tudja a kiadásokat.

 

Okos döntés spórolni, takarékoskodni

Hiszen így a kötelező kiadásainkat könnyebben és egyszerűbben ki tudjuk fizetni. Keressen olyan helyeket, ahol olcsóbban tud vásárolni, és az így megtakarított összegeket tegye félre. Sok kicsiből gyorsan komoly összeg válhat. Érdemes körbetekintenünk otthonunkban, hogy van-e olyan tárgyunk, ami csak helyet foglal, porosodik, viszont értéket képvisel. Ennek eladását gondoljuk át, pláne ha még a fenntartása is pénzbe kerül. 

 

A hitel törlesztéséről sose feledkezzünk meg

Mindig gondoskodjunk a hitelünk törlesztéséről, hogy elkerüljük a késedelmi díjakat. Nem árt, ha esetleg erre van némi megtakarításunk, amihez nyúlni tudunk, ha megszorulnánk anyagilag. Sajnos bármikor előfordulhat olyan élethelyzet, mikor munkaképtelenné válunk, és havi bevételeink csökkennek.

 

 

 


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...