0%-os THM értékű áruhitel! Mivel lehet kiváltani?

  2019. december 13.

Vészesen közelednek az ünnepek, mindenki igyekszik beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Az üzletek is igyekeznek minél több árut eladni, és a 0%-os THM értékű áruhitellel csalogatni a vevőket, így egyre többször lehet találkozni ezekkel a hirdetésekkel a televízióban, illetve óriásplakátokon. Aki hitelből venné meg a vágyott terméket, olcsóbban teheti meg. De kérdés, hogy a 0%-os THM értékű áruhitelt mivel lehet kiváltani. Minden esetben megéri-e ezt a megoldást választani?

 

Nem szerencsés megoldás hitelből karácsonyi ajándékot vásárolni. Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie, eldöntenie. Előfordulhat olyan eset, amikor a hitel mégis megéri. Például, ha a kiszemelt terméken egy remek akció van, de éppen nincs pénz a vásárláshoz. Ebben az esetben kifejezetten vonzó lehetőség, ha 0%-os THM-mel (teljes hiteldíj mutató) tud áruhitelt igényelni. Fontos tudni, hogy nem minden esetben jelent előnyt az ingyen hitel.


hirdetés

 

Tény, hogy egy 0%-os THM értékű hitel nagyon kedvező. Ennek oka, hogy a hitel valamennyi költségét kifejező teljes hiteldíj mutató értéke 0, vagyis ingyen kapja a pénzt a banktól. Egyetlen probléma van csak, ami nem más, mint az, hogy nem mindent vásárolhat meg ezzel a kedvező konstrukcióval. Sőt az elérhető áruk sem feltétlenül a legolcsóbbak.

 

Ha nincs szüksége kölcsönre, csak azért ne vegye fel, mert 0% a THM értéke. Ha viszont nem áll rendelkezésére pénz, akkor érdemes megnézni, hogy más finanszírozási lehetőség van-e. A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásához mindenképpen tudnia kell, hogy mekkora hitelösszegre van szüksége, és azt mennyi idő alatt szeretné visszafizetni.

Ha 1 hónapon belül rendezné a felvett összeget, akkor a hitelkártya jó megoldás lehet, mellyel akár 45 napig kamatmentesen használhatja a bank pénzét. Amit erről, érdemes tudni, hogy a vásárlás után még jóváírást is kaphat. A 45 napos türelmi időt tartani kell, mert, ha kicsúszik belőle, a kamata nagyon magas lesz.

Ha pár százezer forintra van szüksége, amit néhány hónapon belül visszafizet, akkor a folyószámlahitel lehet a megoldás. A folyószámlahitel kihasznált keretösszege folyamatosan kamatozik, de még mindig kedvezőbb, mint a hitelkártya kondíciói.

Amennyiben egy nagyobb összegre van szüksége, amelyet több év alatt rendezne, akkor a személyi kölcsön az ideális megoldás. Ha személyi kölcsönből vásárol meg egy árucikket, akkor nagyjából ugyan ott van, mintha a 0%-os THM értékű áruhitelt választaná. A személyi kölcsön havi terhe alacsonyabb, mint az áruhitelé. Ennek oka a két konstrukció futamideje. A 0% THM értékű áruhitelt általában rövid futamidőre adják, 6, 10, 15 hónapra. Ha ennek törlesztője túlságosan megterhelné a családi kasszát, akkor a személyi kölcsön lehet az ideális választás, mert ezt akár 10 éves futamidővel is igényelhető.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Ha nem akarja idejét azzal húzni, hogy bankról bankra jár, és hallgatja a személyi kölcsön ajánlatokat, igényeljen hitelt online. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...