Néhány tipp, amivel felgyorsíthatja a Babaváró hitel igénylését!

  2023. 26.

Idén már minden pénzintézetnél folyamatos a Babaváró hitel igénylések befogadása. A Babaváró hitel jogszabályi feltételei minden banknál azonosak, viszont nem mindegy, hogy melyikhez adják be az igénylést, mert a bankon belüli feltételek eltérhetnek. Érdemes időben megismerni ezeket a feltételeket, és az igénylés menetét, hogy elkerülhessék a pénz- és időveszteséget. Íme, néhány tipp, amivel felgyorsíthatják a Babaváró hitel igénylését!

 

Néhány tipp, amivel felgyorsíthatja a Babaváró hitel igénylését

Ellenőrizzék, hogy jogosultak-e a Babaváró igénylésére!

Az alábbi elvárásoknak kell megfelelniük:

 • Az igénylő párnak házasnak kell lennie, amelyről nyilatkozniuk is szükséges. Ennek valódiságát pedig a Magyar Államkincstár jogosult ellenőrizni.
 • A házaspár mindkét tagjának legalább 18 évesnek kell lennie.
 • A feleség életkora nem haladhatja meg a 41 életévet.
 • A házaspár mindkét tagjának magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.
 • A házaspár egyik tagjának minimum három év folyamatos TB jogviszonyt kell tudnia felmutatni.
 • Az igénylők nem lehetnek büntetett előéletűek.
 • Az igénylőknek nem lehet köztartozásuk.
 • Az igénylők nem szerepelhetnek negatív státusszal a KHR adatbázisban.

 

Lényeges, hogy hol indítják el az igénylést!

A fenti feltételeken kívül, fontos a bankok egyedi hitelbírálata is. Az alapvető feltételeknél ugyanis a pénzintézetek szigorúbban is eljárhatnak.

Eltérések lehetnek a különböző típusú jövedelmek elfogadását illetően, illetve abban is, hogy mekkora jövedelem szükséges a Babaváró hitel igényléséhez. Ez pedig befolyásolhatja az igényelhető kölcsön összegét.

Egyes bankoknál csak 21 vagy 23 éves kortól indítható Babaváró hitel igénylése, míg van, ahol a házaspár férfi tagjának életkora is számít. A pénzintézetek túlnyomó része nem hitelezi a passzív KHR-es ügyfeleket. Akadnak bankok, ahol ilyenkor is adnak hitelt, de ebben az esetben sokkal megfontoltabb az eljárás, hiszen a banknak meg kell győződnie az igénylők fizetőképességéről.

Előfordulhat, hogy bankszámlát kell nyitni, egyes bankok pedig azt is elvárják, hogy jövedelmünket is hozzájuk érkeztessék az igénylők. Ezt a feltételt a kölcsön futamidejének végéig kell tartani, így érdemes tájékozódni arról, hogy mit vár el ezzel kapcsolatban az adott pénzintézet, illetve, milyen kondíciókkal rendelkező bankszámlát kínál az igénylők számára. Eltérő eljárás lehet az egyes bankoknál a meglévő hitelek kiváltása kapcsán is.

 

Szedje össze a Babaváró hitelhez szükséges dokumentumokat

A következő iratokat kötelező bemutatni:

 • személyazonosságot igazoló okmány, lakcím- és adókártya
 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás a munkáltatótól (vállalkozóknak a NAV állít ki jövedelemigazolást)
 • 3-6 hónapra visszamenő bankszámlakivonat
 • TB jogviszony igazolása

 

Elég csak nyilatkozatot tennünk az alábbiakról:

 • házasság ténye
 • büntetlen előélet
 • köztartozásmentesség

Ezeken kívül, ha már úton van a baba a kölcsön igénylésekor, akkor a várandósgondozási kiskönyv bemutatása szükséges, ahol az első és hetedik oldalt fogják nézni, orvosi aláírással, pecséttel.

Szülést követően a gyermek anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját és adóigazolványát kell benyújtani, örökbefogadás esetén a végleges engedélyező határozatot és a gyermek lakcím- és adókártyájára lesz szükségünk a gyermek igazolásához.

A Babaváró hitel kedvezményei szempontjából csak a szerződéskötést követően született gyermekek vehetők figyelembe.

 

Babaváró bónusz megszerzése

A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért szinte minden pénzintézet kínál valamekkora bónuszt a sikeres igénylőknek. Az extra kedvezmény mértéke ugyanakkor eltér, ahogyan az is, hogy milyen elvárások tartoznak hozzájuk. Ezeknek érdemes utánanézni bankválasztáskor.


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...