Emiatt bukják el legtöbben a Babaváró hitelt

  2021. 12.

A Babaváró hitel 2019. július 1-től igényelhető az arra jogosultak számára. A Babaváró hitel az első 5 évben kamatmentes, amennyiben pedig ez idő alatt legalább egy gyermeke születik a házaspárnak, az is marad a futamidő végéig, és a törlesztést három évre fel lehet függeszteni. A második gyermeknél ismét kérhető a három év szüneteltetés, valamint elengedik az aktuális tartozás 30%-át, míg a harmadik babánál a teljes fennálló adósságot elengedik. Nézzük meg, hogy mi miatt bukják el legtöbben a Babaváró hitelt.

 

Emiatt bukják el legtöbben a Babaváró hitelt:

  • Az igénylő pár nem házas.
  • Sokaknak jelent nehézséget a legalább 3 éves folyamatos Tb-jogviszonyra vonatkozó elvárás.
  • Az igénylők a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeggel 90 napon túli csúszásban vannak a hiteleikkel, emiatt pedig bekerültek a KHR „rossz adósokat” tartalmazó adatbázisba.
  • A házaspár hölgy tagja betöltötte a 41. életévét.
  • A magyar lakcímkártya hiánya.

 

A Babaváró hitelt igénylő párok egy része több jogosultsági feltételnek sem felel meg. Előfordul, hogy három vagy még több elvárásnak sem tesznek eleget. Nehezebb orvosolni, ha több kritériumnál is eltérnek az igénylések, mintha csak egy elmaradás lenne a Babaváró támogatás igénylésénél. Ezért érdemes a támogatás előtt alaposan átnézni az igénylési feltételeket, és pótolni a hiányosságokat a kérvény benyújtásáig.


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...