Novembertől drágul a Babaváró hitel kamata

  2021. október 11.

A Babaváró hitel egy kamatmentes kölcsön. Illetve kapcsolódik a konstrukcióhoz kamat, csak azt az állam fizeti. Előfordulhat, hogy az igénylők valami miatt elveszítik a kamatkedvezményt, sok esetben az addig kapott kamattámogatást is vissza kell fizetni. Ekkor már fontos lehet, hogy mekkora a Babaváró hitel kamata, ami novembertől igen csak megdrágul.

 

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. minden hónapban közzé teszi a Babaváró hitel kamatára érvényes referencia mutatót. Ezt a mutatót az 5 éves futamidejű állampapírok elmúlt három havi aukciós hozamainak értéke alapján határozzák meg. Ez az érték az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett.


hirdetés

A referenciamutató novemberi értéke 2,22%, miközben az eddigi legmagasabb érték 2,10% volt még 2019 júliusában. Ez alapján a kölcsön kedvezményes kamata 4,89%, míg a kölcsön induló normál kamata 7,89% lesz a jövő hónaptól. Azok, akik 2019 decemberében vették fel a Babavárót, 1,9 millió forintot spórolhatnak ahhoz képest, mintha 2021 novemberében igényelnék a konstrukciót, ha a kamattámogatást elveszítenék.

 

Novembertől drágul a Babaváró hitel kamata

Milyen esetekben veszíthetik el a kamatkedvezményt az igénylők?

  • Nem születik gyermek a futamidő első 5 évében. Ebben az esetben az addig kapott kamattámogatást is vissza kellene fizetni.
  • Elválnak az igénylők a futamidő alatt. (Ha a válásig nem született meg a kamatmentességet végelegessé tévő gyermekünk, akkor az addig kapott kamattámogatást is vissza kell fizetnünk.)
  • Az igénylők külföldre költöznek. Ebben az esetben vissza kell fizetni az addig kapott kamattámogatást is az állam felé.
  • A kiskorú gyermekünket nem az igénylők nevelik a továbbiakban. Ekkor is vissza kell fizetni az addig kapott kamattámogatást.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...