Milyen dokumentumok szükségesek a Babaváró hitelhez?

  2021. szeptember 23.

Sok családalapító veszi igénybe a Babaváró hitelt, melynek maximálisan igényelhető hitelösszege 10 millió forint. A hitelösszeg szabadon felhasználható, futamideje legfeljebb 20 év lehet, ingatlanfedezet nem szükséges igényléséhez. A konstrukció 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. Amennyiben az első 5 évben legalább egy gyermeke születik a házaspárnak, a futamidő végéig kamatmentességben részesülnek. A második gyermek születéskor elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozást. Nem árt utánanézni, hogy milyen dokumentumok szükségesek a Babaváró hitelhez, és azokat beszerezni, hogy ezzel is gyorsítsa az ügymenetet.


A Babaváró hitelhez szükséges dokumentumok

  • Érvényes személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél, lakcímkártya és adóazonosító szükséges.
  • 30 napnál nem régebbi Munkáltatói jövedelemigazolás kell, amit értelemszerűen a munkáltatótól lehet kérni. A vállalkozóknak NAV jövedelemigazolásra van szükségük, amit az adóhatóságtól szerezhetnek be.
  • Szükség van 1-3 havi bankszámlakivonatra, amin látható a jövedelem.
  • 3 év TB jogviszonyt kell igazolni. A dokumentumot azon területileg illetékes járási hivataloknál lehet kikérni, amelyek egészségbiztosítási pénztári feladatkört is ellátnak.
  • Házassági anyakönyvi kivonat bemutatása.
  • Várandósgondozási kiskönyv is kell a Babaváró hitel igényléséhez, amennyiben a Babaváró igénylésével együtt a gyermeket is bejelentenék, hiszen így azonnal felfüggesztik 3 évre a hitel törlesztését. A várandósági kiskönyvből tudják megállapítani a hitelintézetek, hogy a magzat betöltötte-e a 12 hetes magzati kort. A kiskönyvnek tartalmaznia kell a születés várható időpontját, ez azonban többször hiányzik a dokumentumról. A szülészorvos aláírása és pecsétje is szükséges, mert ezek nélkül nem fogadja el a hitelintézet a gyermek bejelentését.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...