Banki hitelképesség ellenőrzése a Babaváró hitelnél

  2021. szeptember 23.

A Babaváró hitel nagyon közkedvelt a családalapítók körében. A Babaváró hitellel maximum 10 millió forintot lehet igényelni. A Babaváró hitel futamideje legfeljebb 20 év. A hitel szabad célú, arra költi, amire szeretné. A Babaváró hitel igényléséhez ingatlanfedezet nem szükséges. A konstrukció 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. A hitel maximális induló törlesztőrészlete a kezességvállalási díjjal együtt nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A Babaváró hitelre jogosultaknak a futamidő végéig kamatmentes a kölcsön, ha az első 5 évben legalább egy gyermekük születik. Ha megszületik a második gyermek elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozást. A Babaváró egy támogatott banki hitel, így elengedhetetlen, hogy az igénylők hitelképesek legyenek. Nézzük meg, hogyan zajlik a banki hitelképesség ellenőrzése a Babaváró hitelnél.

 

Banki hitelképesség ellenőrzése a Babaváró hitelnél

  • Az igénylők rendelkezzenek megfelelő nagyságú igazolt jövedelemmel.
  • A házaspár egyik tagjának se legyen köztartozása.
  • A házaspár egyik tagja se szerepeljen aktív rossz adósként a KHR adatbázisban.

Ajánlott már a Babaváró igénylése előtt ellenőrizni, hogy a jövedelmük után mekkora összegű Babaváró hitelt kaphatnak, ugyanis a Babavárót egyetlen alkalommal lehet felvenni, érdemes a teljes összeget (10 millió Ft) igényelni, máskülönben elveszik a lehetőség egy része.

 

A Babaváró hitel igénylése során a banki hitelminősítési gyakorlatok nagyon különbözőek. Például máshogy fogadják el a GYES-t, de még abban is vannak eltérések, hogy a kamatmentes vagy a kamattal növelt havi törlesztőt veszik alapul a JTM számításnál. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató pedig azt határozza meg, hogy a nettó jövedelem mekkora százaléka lehet legfeljebb a hiteltörlesztő. A Babaváró esetében 500 ezer Ft nettó jövedelem alatt ez 50%, viszont a gyakorlatban a bankok többsége inkább ezt 30%-ra teszi.


hirdetés

 

A párok jövedelemtípusa is fontos, ugyanis a bankok között ezek elfogadásában is vannak különbségek. Kérheti hitelszakértő véleményét, hiszen Ő jól ismeri a bankok gyakorlatát, így nagy valószínűséggel megtalálja azt a pénzintézetet, ahol a jövedelmük alapján a legmagasabb Babaváró összeget kaphatják meg. Jól jön a segítség akkor is, ha például meglévő lakáshitelt vagy személyi kölcsönt váltanának ki a Babaváróval, ugyanis nem minden hitelintézet adja meg hitelkiváltásra, de olyan is van, amelyiknél kizárólag a saját hiteleket lehet Babaváróra lecserélni.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...