A Babaváró hitel személyi feltételei

  2021. szeptember 23.

Sok gyermeket vállaló család használja ki a Babaváró támogatást. A Babaváró hitelt maximum 10 millió forintig lehet igényelni, legfeljebb 20 éves futamidővel. A Babaváró hitel ingatlanfedezet nélküli kölcsön, a hitelösszeget szabadon felhasználhatja. A konstrukció 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhető. A jogosultak a futamidő végéig kamatmentességben részesülnek, ha az első 5 évben legalább egy gyermekük születik. A második gyermek születéskor elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, a harmadiknál pedig az egész fennálló tartozást. Nézzük meg a Babaváró hitel személyi feltételeit.

 

A Babaváró hitel személyi feltételei

  • Család állapot és gyermekek: A Babavárót kizárólag házasok igényelhetik. Amennyiben bármelyik félnek van már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságának kell lennie.
  • Életkor: A feleség az igényléskor 18-40 éves lehet.
  • Lakcím: Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.
  • OEP és NAV: Legalább az egyik félnek 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonnyal kell rendelkeznie. Ebbe a közfoglalkoztatotti jogviszony maximum 1 évvel számítható be, magyar állampolgár pedig külföldi jogviszonyt is igazolhat. Fontos, hogy a 3 éves TB jogviszonyból a Babaváró igénylést megelőző 180 napnak mindenképpen magyar TB jogviszonyból kell származnia. Ezen kívül egyik félnek sem lehet NAV köztartozása.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...