Megszűnik-e a Babaváró hitel válás esetén?

  2021. szeptember 16.

A Babaváró támogatást 5 évig kamatmentes kölcsönként fizetik az igénylők. Amennyiben ez idő alatt születik egy gyermek, akkor a hitel az egész futamidőre ingyenes lesz. A második gyermek után elengedik a tartozás 30%-át, a harmadiknál a teljes fennálló adósság lenullázódik. A legmagasabb igényelhető hitelösszeg 10 millió Ft. A Babaváró támogatás kiváló pénzügyi lehetőség a családalapítóknak, családbővítőknek, de a kockázatokat nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egy válás keresztbe húzhatja a számításokat. Megszűnik-e a Babaváró hitel válás esetén?

 

Megszűnik-e a Babaváró hitel válás esetén?

Válás esetén a kötelezettség mindkét igénylőre vonatkozik, a terhet a feleknek egyenlő arányban kell vállalniuk.

  • Gyermekes pár válása esetén: Akkor is megszűnik a Babaváró hitel kamatmentessége a hátralévő időszakra, ha született gyermek. Ez pedig azt jelenti, hogy az addigi Babaváró hiteltörlesztő jelentősen megemelkedik.
  • Gyermektelen pár válása esetén: Nem csak piaci kamatúra vált a hitel, hanem az addig igénybe vett állami kamattámogatást is vissza kell fizetni. Alapvető feltétel, hogy az igénylést követő öt éven belül megszülessen az első gyermek. Egy 4. év végén történt válásnak komoly következményei lehetnek. Vissza kell fizetni az első 4 évben igénybe vett kamattámogatást. A teljes visszafizetés 16 millió Ft lesz 10,5 millió Ft helyett.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...