Mire érdemes hitelt felvenni, és mire nem?

  2017. június 08.

Csak akkor érdemes hitelt felvennünk, ha meg vagyunk győződve róla, hogy biztonságosan fizetni tudjuk a kötelező törlesztőrészletet a mindennapi alapvető kiadások mellett is. Vannak olyan helyzetek, mikor a hitel tűnik a legjobb megoldásnak, ám vannak olyanok is, amikor elkerülhető a felvétele. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mire érdemes hitelt felvenni, és mire nem. 

 

Mire érdemes hitelt felvenni, és mire nem? 

Ingatlan vásárlásra, autó vásárlásra

Sok-sok évbe telne összespórolni a pénzt egy lakás/ház vásárlására, akárcsak egy autóra, így a leggyorsabb és legjobb megoldás a hitel felvétele. Az autó szabad munkavégzést biztosít, és a saját ingatlan a nyugodt élet egyik alapvető szükséglete.

 

Céges kiadások, munkavégzéshez szükséges kellékek

Érdemes befektetni a pénzünket egy olyan hasznos termékbe, amely nagyobb százalékkal térül meg, mint amekkora a hitel kamata. Ha egy cég működéséhez egy alapvető termék beruházására szükség van, azt érdemes minél hamarabb beszerezni, és ha nincs elegendő pénz rá, a leggyorsabb megoldás a hitel.  

 

Életbevágóan fontos kiadások fedezésére, egészségügyi kiadásokra

Mondani se kell, ha a saját vagy egy családtagunk egészsége, vagy élete a tét, és nincs elegendő megtakarításunk, akkor hitel felvételére kényszerülünk. Erre a legalkamasabb egy személyi kölcsön. A személyi kölcsön felvétele nagyon egyszerű, ha rendelkezik a szükséges dokumentumokkal, akár pár napon belül számláján lehet az igényelt összeg. A hitelcélt nem igazolni, arra költheti, amire szeretné.

 

Értékvesztő termékek

A (0%-os hitel kivételével) hitelre vásárolt értékvesztő termékekre (telefon, televízió, stb.) nem érdemes hitelt felvenni, mert mire visszavizeti hitelét az adott termék veszít árából. Ha hitelre vásárolunk egy olyan dolgot, amit nem engedhetnénk meg magunknak, azzal csak hosszútávon rontjuk az életszínvonalunkat, hiszen a kamataival együtt jóval többet fizetünk vissza, mint amennyibe a termék került. 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...