A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel folyósításáig felszámítható egyszeri díjak és egyéb költségek

  2017. augusztus 31.

Megjelent a bankpiacon az új Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel. Az MNB új hitelterméke, már egyre több banknál és takarékszövetkezetnél elérhető, rövid időn belül pedig, szinte mindegyik pénzintézet rendelkezik majd az új hitelkonstrukcióval. Egy  korábbi cikkünkben leírtuk az új hitelkonstrukció főbb jellemzőit, igénylési feltételeit, de most a hitel folyósításáig felszámítható egyszeri díjakra és egyéb költségeire térünk ki. 

 

A hitelösszeg folyósításáig felmerülő költségek:

A költségek közt felmerülhet tulajdoni lap másolatának lekérési díja, jelzálogjog bejegyzés díja, térképmásolat lekérésének díja, értékbecslés díja és a közjegyzői díj összege. Emellett a folyósítási és előtörlesztési díj is, amely nem haladhatja meg a hitelösszeg 0.75%-át, vagy a 150.000 FT-os összeget. A hitelező a hitelösszeg folyósításáig ezeken túl nem számíthat fel egyéb díjakat. 

 

A hitelfelvételhez kapcsolódó kötelező szolgáltatások díjai

Vagyonbiztosítási díj: Vagyonbiztosítást kell kötni minden fedezetként szolgáló ingatlanra (kivétel: telek esetén) a futamidő végéig.  A vagyonbiztosítást minimum a kölcsönösszeg és 1 éves járulékait elérő összegű, legalább elemi károkra kiterjedően kell megkötni. A vagyonbiztosítás díját a biztosító határozza meg, ami függ a biztosításra kerülő vagyon értékétől, kockázati körétől, jellegétől, állapotától és felkészülési szintjétől is. Általában a vagyonbiztosítás a biztosítási összeg  5,25 ezreléke.

Jelzálogtörlési díj: A jelzálogtörlés díja megegyezik a  földhivatali igazgatási szolgáltatási hatályos díjtételével, ami 6.600Ft.

 

Felmerülő egyéb díjak

Hitelbiztosítéki érték felülvizsgálatának díja: Amely mértékét a mindenkor hatályos Hirdetmény tartalmazza, amely jelenleg 18.731 Ft/alkalom/ingatlant jelent. 

Helyszíni szemle díja: Csak abban az esetben számítja fel a pénzintézet, amennyiben a hitelcél épülőfélben lévő ingatlan megvásárlása, és a folyósítás készültségi fok arányosan történik. 

Kockázati életbiztosítás: Melynek díját a biztosító határozza meg, kitérve a pontos feltételekre és a biztosítási ajánlatra.

Előtörlesztési díj: A teljes vagy részleges előtörlesztési díj maximum az előtörlesztett összeg 1%-a lehet.

 

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...