A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel költségei

  2017. augusztus 31.

Az MNB új hitelterméke a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, már egyre több banknál és takarékszövetkezetnél elérhető, rövid időn belül pedig, szinte mindegyik pénzintézet rendelkezik majd az új hitelkonstrukcióval. Most nézzük meg a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel költségeit! Mire számíthat, aki igénybe veszi az új hitelterméket?

 


hirdetés

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel költségei 

A hitelösszeg folyósításáig felmerülő költségek:

A költségek közt felmerülhet tulajdoni lap másolatának lekérési díja, jelzálogjog bejegyzés díja, térképmásolat lekérésének díja, értékbecslés díja és a közjegyzői díj összege. Emellett a folyósítási és előtörlesztési díj is, amely nem haladhatja meg a hitelösszeg 0.75%-át, vagy a 150.000 FT-os összeget. A hitelező a hitelösszeg folyósításáig ezeken túl nem számíthat fel egyéb díjakat. 

 

A hitelfelvételhez kapcsolódó kötelező szolgáltatások díjai

Vagyonbiztosítási díj: Vagyonbiztosítást kell kötni minden fedezetként szolgáló ingatlanra (kivétel: telek esetén) a futamidő végéig.  A vagyonbiztosítást minimum a kölcsönösszeg és 1 éves járulékait elérő összegű, legalább elemi károkra kiterjedően kell megkötni. A vagyonbiztosítás díját a biztosító határozza meg, ami függ a biztosításra kerülő vagyon értékétől, kockázati körétől, jellegétől, állapotától és felkészülési szintjétől is. Általában a vagyonbiztosítás a biztosítási összeg  5,25 ezreléke.

Jelzálogtörlési díj: A jelzálogtörlés díja megegyezik a  földhivatali igazgatási szolgáltatási hatályos díjtételével, ami 6.600Ft.

 

Felmerülő egyéb díjak

Hitelbiztosítéki érték felülvizsgálatának díja: Amely mértékét a mindenkor hatályos Hirdetmény tartalmazza, amely jelenleg 18.731 Ft/alkalom/ingatlant jelent. 

Helyszíni szemle díja: Csak abban az esetben számítja fel a pénzintézet, amennyiben a hitelcél épülőfélben lévő ingatlan megvásárlása, és a folyósítás készültségi fok arányosan történik. 

Kockázati életbiztosítás: Melynek díját a biztosító határozza meg, kitérve a pontos feltételekre és a biztosítási ajánlatra.

Előtörlesztési díj: A teljes vagy részleges előtörlesztési díj maximum az előtörlesztett összeg 1%-a lehet.

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...