Min csúszik el gyakran a Babaváró hitel igénylése?

  2019. december 11.

Július 1-jével került bevezetésre a Babaváró hitel. Aki jogosult a Babaváró hitelre az 5 évig kamatmentes hitelként fizeti. Ha ez idő alatt születik egy gyermek, akkor az egész futamidőre ingyenessé válik. A második gyermeknél elengedik a tartozás 30%-át, míg a harmadiknál a teljes fennálló adósság lenullázódik. A Babaváró támogatás egyik legjobb tulajdonsága, hogy az igényelt hitelösszeg szabadon felhasználható, vagyis arra költheti, amire csak szeretné. Ezért is annyira népszerű a családalapítók, családbővítők körében. De min csúszik el gyakran a Babaváró hitel igénylése? Mutatjuk!

 

A Babaváró hitel feltételei bankonként eltérőek lehetnek. Emiatt fordulhat elő az, hogy ugyanaz a pár az egyik hitelintézetnél megkaphatja a maximális hitelösszeget, míg egy másiknál nem is jogosult a Babaváró támogatásra. Ezért, ha az egyik bankban nem kapják meg a kért összeget, akkor egy másik pénzintézethez is be kell adni igénylésüket. Nagyon fontos, hogy az új kérelem beadása előtt a korábbi igénylés lezárásra kerüljön, mert ezen múlhat az ügylet sikeressége.

 

A Babaváró támogatás maximális hitelösszege 10 millió forint, melyhez a futamidő alatt születendő gyermekek számától függően kamatmentesség, és tartozás elengedés is kapcsolódhat. A jogszabályi elvárások elég szigorúak, de összességében egy banki kölcsönnek minősül. Ebből egyenesen következik az is, hogy a pénzintézet saját belső szabályrendszerének is meg kell felelni az igénylőnek a bírálat során. Az egyes bankok elvárásai nagyon különbözőek lehetnek, ezért sem mindegy, hogy hol bírálják el a támogatást. Ezek a szabályok nem nyilvánosak, érdemes egy szakértő segítségét kérni, hogy biztosan a legjobb helyen igényelje a Babaváró hitelt.

 

Tapasztalatok alapján általában, akkor fordulnak az emberek szakértőhöz, mikor az első elutasítással, alacsonyabb hitelösszeg felajánlásával szembesültek. Olyan eset is előfordulhat, hogy az újabb igénylést is indoklás nélkül elutasítotja a bank. Szakértők szerint ez legtöbbször amiatt történik, hogy a korábbi ügylet nem került lezárásra. A jogszabály ugyanis úgy szól, hogy a Babaváró hitelt egyszer lehet igényelni. Az igénylést a hitelintézetek a kérelem benyújtásakor ellenőrzik, sőt a folyamatban lévő ügyletek is lejelentésre kerülnek egy központi adatbázisba. Ha nem zárják le az ügyfél visszalépését követően a korábbi kérelmet, akkor az új pénzintézet még azt látja, hogy van folyamatban lévő igénylés, emiatt elutasítja az újat.

 


hirdetés

Érdemes a visszalépés után egy igazolást kérni a banktól és ezt is beadni az új kérelem mellé. Ez nem váltja ki a központi adatbázisban a függő ügyletek lekérdezését, de ezen igazolás birtokában az új igénylés nem fog automatikusan elutasításra kerülni akkor sem, ha még a korábbi ügylet is látható az adatbázisban. Sok pénz múlhat ezen az apróságon, számszerűsítve 10 millió forint. Legyen körültekintő a Babaváró hitel igénylésekor, hogy ne ezen múljon a támogatás sikeressége.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...