Milyen kölcsönt lehet kiváltani a Babaváró hitelből?

  2019. 18.

Sokan vették igénybe a Babaváró hitelt, mert igen kedvező konstrukció. Akik jogosultak rá, nagyon jól járhatnak vele. Viszont jó néhányan szembesültek azzal a ténnyel, hogy mégsem tudják felhasználni arra, amire szeretnék. A Babaváró hitel szabad felhasználású, mégsem adja oda minden bank a kamatmentes kölcsönt megkötés nélkül egy gyermek születése esetén. Vannak olyan hitelintézetek, akik lakásvásárlásra adják csak, míg máshol a hitelkiváltást fontolgató családokat érheti kellemetlen meglepetés. Most nézzük meg, hogy milyen kölcsönt lehet kiváltani a Babaváró hitelből!

 

A hírek arról szóltak, hogy a Babaváró hitel, egy szabad felhasználású kölcsön, amiből az igénylő fiatal házasok azt vesznek, amit csak szeretnének. Költhetik autóra, ingatlanra lakásfelújításra, vagy éppen nyaralásra. Amennyiben az igénylést követő öt éven belül megszületik a vállalt gyermek, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a második és a harmadik gyermek születésekor pedig elengedik a tartozás egy részét vagy egészét.

Bármennyire is az él a köztudatban, hogy a Babaváró támogatás szabad felhasználású, valójában a pénzintézetek szabad kezet kaptak, és maguk döntik el, hogy ezen a téren milyen korlátokat szabnak. Sajnos az igénylők könnyen szembesülhetnek azzal, hogy nem kapnak arra pénzt, amire szeretnének. Gyakori például a hitelkiváltás korlátozása.

 

Tíz bankból csak 4 banknál használható fel hitelkiváltásra a Babaváró hitel, ám ezek közül is több megszabja, hogy milyen hitelt enged kiváltani. Van olyan pénzintézet például ahol csak a személyi kölcsönöket és a jelzáloghiteleket engedik kifizetni, míg máshol ezeken felül az autólízing és a gépjármű hitel esetében is élhetnek az adósok a hitelkiváltás lehetőségével. Vannak ezeknél még megengedőbb hitelintézetek is, náluk a folyószámlahitelt, a hitelkártya hitelt, az autó és ingatlan lízinget, a gyűjtőszámlahitelt, sőt a munkáltatói és az önkormányzati kölcsönt is ki lehet váltani Babaváró hitellel. A legtöbb Babaváró hitelt folyósító intézmény azonban teljesen más stratégiát folytat. Ők kizárólag a bank saját hitelinél engedélyezik a kiváltást, mint hitelcélt, vagyis, ha máshol van az igénylőknek hitele, akkor az nem fog működni.

 

Aki korábbi, drága hitelétől szeretne megszabadulni a Babaváró hitel segítségével, annak körültekintően kell kiválasztania a bankot, mert különben elutasításra számíthat. Viszont más szempontokat is érdemes szem előtt tartani a hitelintézet kiválasztásánál, mert a kiváltás szempontjából megengedőbb bankok esetében is fontos különbségek lehetnek a Babaváró támogatások között. Például eltérő a férj és a feleség minimális életkora (18-23 év), vagy éppen az, hogy a férj a futamidő végén legfeljebb hány éves lehet (65-75 év). Ha Önök nem annyira jártasak ezekben a kérdésekben, praktikus olyan hitelszakértő segítségét kérni, aki ismeri a bankok gyakorlatát. Így nagyobb eséllyel indulnak a támogatásért, mert Ő az igénylést ott nyújtja be, ahol reális esélyt lát a sikerre, valamint a lehető legnagyobb hitelösszeg elérésére. Ez azért fontos, mert a Babaváró hitelt egyszer lehet csak igényelni, vagyis ha valaki a maximális 10 millió forintnál kevesebb kölcsönt vesz fel, az később a különbözetre már nem tarthat igényt.


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...