Miért előnyös az idősebbeknek is a bankszámla?

  2021. május 03.

Nyugdíjasként is fontos egy megfelelő bankszámla, mert az sokat könnyíthet a szépkorúak életén, de nem mindegy, hogy mennyibe kerül havonta. A bankokban több típusú bankszámla is található a nyugdíjasok részére. Kizárólag azon ügyfelek igényelhetik, akik a számla megnyitásakor bemutatják a nyugdíjas igazolványukat. De miért előnyös az idősebbeknek is a bankszámla? Az idő előrehaladtával egyre nehezebbé válik a személyes ügyintézés, ezért nagyban megkönnyítheti az életüket egy bankszámla (és bankkártya).

 

Azt fontos tudni, hogy a nyugdíjasok nem csak kifejezetten nyugdíjasoknak kínált bankszámlát választhatnak, hanem bármilyen alapszámlát vagy egyéb, minimális szolgáltatást nyújtó számlacsomagot is igénybe vehetnek.


hirdetés

A szolgáltatások bankonként eltérőek lehetnek, ezért érdemes több banknál informálódni. Fontos, hogy pénzhasználati szokásainak megfelelően válasszon bankszámlát, így nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz a bankszámla lesz a legjobb. Az idősebbek például ritkán használnak internetbankot, illetve egyéb hasonló szolgáltatásokat, ezért jól át kell gondolni, hogy melyik bankszámlacsomagot válassza. Számos kedvezmény is tartozhat egy nyugdíjas bankszámlához, akár még utasbiztosítás is köthető a bankkártyához.

 

Sajnos napjainkra elszaporodtak azok a fajta csalások, amik kifejezetten a nyugdíjasok ellen irányulnak, és arra vannak kiélezve, hogy minél több készpénztől fosszák meg őket. Egy bankszámla nyitásával nem kell otthon tartani pénzüket, így kisebb az esélye annak, hogy ilyen csalás áldozatai legyenek.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...