Mennyi pénzt érdemes félretenni egy hónapban?

  2021. október 04.

 

A vagyon szabadságot jelent. Könnyebb szembenéznie az élet nehézségeivel, ha van félretéve némi pénze. Egy váratlanul bekövetkező jövedelemkiesés nem fogja befolyásolni életkörülményeit. A pénzügyi tartalék ezen kívül szilárd alapot is jelent, amin elkezdheti vagyonának gyarapítását. 

 

Érdemes a háztartás 3-6 havi teljes költségének a fedezésére elegendő vésztartalékkal rendelkezni. Hogy mennyi tartaléka legyen, attól is függ, hogy milyen iparágban dolgozik. Amennyiben stabil munkahellyel rendelkezik egy fejlődő ágazatban, és a munkahely elvesztése esetén könnyedén és jó feltételekkel talál új munkahelyet, nem érdemes túl nagy összeget felhalmoznia. Azonban, ha olyan ágazatban dolgozik, amit tönkre tehet egy korlátozás, jó, ha több pénze van félretéve.


hirdetés

Fontos, hogy a félretett pénzösszeget bármikor el tudja érni. Érdemes erre a célra egy megtakarítási számlát nyitni. A legtöbb banknál díjmentesen nyithat egy vagy több megtakarítási számlát a folyószámla mellett.

 

Szakemberek szerint, a havi jövedelmének legalább 10%-át kellene félretenni. Így egy év alatt havi bevételének 1,2-szeresét takaríthatja meg, így nem egész három év alatt létrehozhat egy majdnem négy havi bevételét kitevő pénzügyi tartalékot. De természetesen, ha ennél többet tud megtakarítani, az még jobb.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...