Mennyi idő alatt juthat személyi kölcsönhöz?

  2021. június 29.

A személyi kölcsön nagyon népszerű napjainkban, aminek oka, hogy gyorsan hozzá lehet jutni. A személyi kölcsön szabad felhasználású, fedezete a hiteligénylő igazolható jövedelme lesz. A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Mennyi idő alatt juthat személyi kölcsönhöz? A kölcsön átfutási ideje általában néhány nap, de az is előfordulhat, hogy már az igénylés napján megkapja a hitelt, ha a saját számlavezető bankjánál igényli.

 

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy a hitelbírálat nem sok időt vesz igénybe. A személyi kölcsön kisebb kiadásai finanszírozására nyújt megoldást. Pár 100 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhető. A bankok nem csak az általános jogszabályi rendelkezés értelmében vizsgálják meg a kölcsönt, hanem a saját hitelbírálati szabályzatuk szerint is. Ha a hitelbírálat során rendben van az igénylő vagyoni és jövedelmi helyzete, megállapítják a kölcsön összegét, aláírják a kölcsönszerződést, és már folyósítják is az igényelt gyorskölcsön összegét.

A JTM szabály szerint a fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők.

 

Mennyi idő alatt juthat személyi kölcsönhöz?

Hitelbírálat menete

  • az aláírt dokumentumok és egyéb szükséges nyomtatványok bankba küldése, ellenőrzése
  • KHR lekérdezés
  • munkabér ellenőrzése (3 vagy 6 hónapos munkaviszonnyal)
  • adósminősítés / bírálat
  • szerződéskötés / folyósítás

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...