Már késő külföldi webshopból karácsonyi ajándékot rendelni?

  2019. november 14.

Közeledik a karácsony, sokan nem szeretik az utolsó pillanatra hagyni a karácsonyi ajándékvásárlást. November elején már tele vannak a boltok, nagyáruházak karácsonyi dekorációval, így nem csoda, ha megjön a kedvünk az ajándékok beszerzéséhez. Sietni nem kell sehova, azért még több, mint egy hónap van hátra karácsonyig. Probléma csak akkor lehet, ha online vásárol, és külföldi webáruházból rendel ajándékot. Elképzelhető, hogy már késő külföldi webshopból karácsonyi ajándékot rendelni? A legnagyobb webáruházak kiszállítási ideje alapjában véve is többhetes lehet, az ünnepek előtt azonban még inkább meghosszabbodhat ez az időintervallum.

 

A magyarok körében nagy népszerűségnek örvendő felületeken a megrendelt áruk még szezonon kívül is legalább 30 napos átfutással szoktak megérkezni. Karácsony környékén a kiszállítás kitolódhat 50-60 napra is. Nem is feltétlenül a külföldi raktárakból való beszerzés tart hosszú ideig, hanem az országhatáron belül is 2 hét telik el, mire megérkezik a csomag. Köszönhető ez a postánál uralkodó munkaerőhiánynak, illetve az ott is megnövekedett csomagforgalomnak. Minden évben problémát okoz a rengeteg karácsonyi csomag kiszállítása. Nyilván nem tudhatjuk, hogy idén mi várható, de ha ajándékról van szó, akkor érdemes mindenre felkészülni, mert az nagyon kínos, ha a gyerek játéka januárban érkezik csak meg. Ez esetben hiába próbálta kényelmesen elintézni a karácsonyi bevásárlást, indulhat neki a bevásárlóközpontok őrületének.

 

Online vásárlás esetén a magyar webáruházaknál rövidebb az átfutási idő, viszont a rendelés leadása előtt mindenképp ellenőrizze, hogy a kiválasztott termék van-e raktáron, vagy meg kell rendelni. A rendelések esetében ugyanis nagyon kiszámíthatatlan a beérkezés ideje, ami akár hetekig is eltarthat.

Érdemes olyan csomagkézbesítési szolgáltatást választani, amihez nyomkövetés is társul, így nyomon követheti, hol jár a megrendelt termék, és, hogy mikor fog ténylegesen megérkezni a szállítási címre. Ezért a szolgáltatásért általában plusz díjat számol fel a csomagküldő szolgálat.


hirdetés

 

Akárhonnan is rendeli meg a karácsonyi ajándékokat, mindenképpen ellenőrizze a csomagot, ha átvette. Nagyon kellemetlen lenne, ha akkor derülne ki, hogy nem is az van a csomagban, amit rendelt, vagy hibás, sérült az áru, mikor csomagolni szeretné, mondjuk karácsony előtti este. Vissza tudja küldeni az árut a fogyasztóvédelmi szabályok értelmében, a gond nem is ezzel van, hanem azzal, hogy akkor megint csak ajándék nélkül marad. Ebben az esetben sem sikerült kényelmesen intéznie a karácsonyi bevásárlást, mert nem volt elég körültekintő.

 

Online vásárláskor nem árt, ha tisztában van jogaival, így elkerülhetőek a kellemetlenségek. A választott weboldalon ajánlott elolvasni: fizetés, garancia, szállítási feltételek, a webshop üzemeltető adatai, webshop üzletszabályzat, adatvédelem, biztonsági előírások. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a szolgáltatókra vonatkozó elektronikus szerződéskötés lépéseit és kereskedelmi szolgáltatásokat a 2001. évi CVIII. törvény tartalmazza. Az elállási jog gyakorlását a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza.

 

Ha esetleg személyi kölcsönből finanszírozná a karácsonyi ajándékokat, használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Egyszerűen kiválaszthatja azt a hitelintézetet, amely a legkedvezőbb hitelt kínálja Önnek. A pénzintézet kiválasztása után, a bank munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot, így időpont egyeztetésre is van lehetősége, amivel rengeteg időt spórolhat, mert nem kell a bankban végigvárnia a hosszú sort. A személyi kölcsön átfutási ideje rövid, átlagosan 3-7 nap, ha nem saját számlavezető bankjában igényli, mert ha ott történik a hiteligénylés, akár már aznap a számláján lehet a pénz. Érdemes ezzel a néhány nappal számolni, ha így venne ajándékot. Már csak azért is, mert így van ideje megkeresni a legkedvezőbb személyi kölcsönt, és nem mond igent az első esetleg kedvezőtlenebb ajánlatra.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...