Kedvezőbb lakáshitelek!

  2017. július 06.

Megújulnak a lakáshitelek, ugyanis pályázhatnak a hazai pénzintézetek a Magyar Nemzeti Banknál, hogy elnyerjék a fogyasztóbarát lakáshitel minősítést. A lakáshitel kamatok igen alacsonyak napjainkban, talán azért is vágnak bele sokan a lakásvásárlásba. De, hogy a lakáshiteleket még vonzóbbá tegyék, illetve még több embert segítsenek otthonhoz, az MNB nagy változásokra ösztönzi a hazai bankokat, még kedvezőbb lakáshitelek várhatók

 

Az MNB arra törekszik, hogy a hitelek, illetve feltételeik átláthatóbbak legyenek, így a hiteligénylők, könnyebben össze tudják majd hasonlítani a hiteleket, ezzel a tudatosabb kölcsönfelvételre ösztönözve őket. A bankok között is megindulhat egyfajta versengés, illetve ezek a változások lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a régebbi, kedvezőtlenebb jelzálog alapú hiteleiket ki tudják majd váltani az emberek. Napjainkban ugyanis magasak a kamatfelárak, a hitelkiváltások aránya pedig igen alacsony.

 

Kedvezőbb lakáshitelek

A lakáshitel feltételei a következők lehetnek:

  • Kizárólag egyenlő havi törlesztőrészletek lehetnek.
  • A fizetendő kamatot 3, 5, 10 évre rögzíteni kell, vagy egészen a futamidő végéig.
  • A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésére állásától számított maximum 15 munkanap lehet.
  • A folyósítási határidő a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap.
  • A hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékpontot (350 bázispontot), amely a megváltozott hitelkockázatokat is figyelembe véve, 1 százalékponttal alacsonyabb érték kell, hogy legyen a forintosított hitelekre meghatározott maximális kamatfelárnál.

 

A folyósítási díjak is változnak

A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75%-a, de legfeljebb 150 ezer forint lehet. 

 

Az előtörlesztési díjak is változnak

  • Az előtörlesztett összeg 1 %-át nem haladhatja meg az előtörlesztési díj.
  • A lakástakarékpénztári betétből az előtörlesztés díjmentes lesz, a szerződés szerint elérhető megtakarítás, és a hozzá kapcsolódó állami támogatás mértékéig.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...