Gondban van hitele törlesztésével? Van rá megoldás!

  2017. szeptember 08.

Hirtelen nehéz anyagi helyzetbe került? Fél, hogy könnyen eladósodhat? Gondban van hitele törlesztésével? Van rá megoldás! Ebben a helyzetben keresni kell a megoldásokat, hogy elkerülje az anyagi csődöt. A bankok igyekeznek az ügyfeleik igényeinek minél jobban megfelelni, így fizetéskönnyítési lehetőséget adnak a megszorult helyzetben, viszont ezt a lehetőséget csak azok az adósok kaphatják meg, akik a kérvény beadásáig problémamentesen törlesztették kölcsönüket. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A bankoknál köthető már olyan biztosítás ami törlesztési védelemmel is rendelkezik, ha a jövedelme csökken, akkor  a biztosító átvállalja a törlesztők fizetését, munkanélkülivé, illetve keresőképtelenné váló ügyfelei helyett. Általában 6 hónapra, de a futamidő alatt akár több alkalommal is. 

 

Gondban van hitele törlesztésével? Van rá megoldás!

Szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkezőknek

Egyik lehetőség, a futamidő hosszabbítás. Ha egyenletes törlesztésű hitele van, akkor lehetősége van futamidő hosszabbításra, amely segítségével csökkentheti havi törlesztési kötelezettségét, vagy egy másik bankhoz is átviheti a hitelét (hitelkiváltással), ha lakáscélú a hitel és csak a fentálló tartózást váltja ki, akkor lakáscélú marad, ami akár kedvezőbb kamatú is lehet a másik bankban, esetleg kisebb kamatperiódust választ és nagyobb futamidőt. 

Másik lehetőség az átmeneti csökkentett törlesztőrészlet kérvényezése, amely segítségével meghatározott ideig csökkentett havi törlesztőrészletet kell fizetnie. Ez általában 6 hónap, de lehet 6+6 vagy 12+12 hónap, ez bankonként eltérő. A könnyítés lejárata után új törlesztőrészlet kerül megállapításra az aktuális tőketartozása és az érvényes hiteldíjak alapján, így könnyen előfordulhat, hogy nagyobb összegű törlesztőrészlete lesz. 


hirdetés

Harmadik lehetőség a futamidő hosszabbítás, törlesztés csökkentésével. A jövőbeni terhek csökkenthetők, a csökkentett havi törlesztőrészlet és a futamidő hosszabbítás kombinálásával. Ennek segítségével a törlesztés csökkentési időszak lejáratát követően új törlesztőrészletet állapít meg a bank, mely során már a meghosszabbított futamidőt veszik figyelembe.

 

Személyi kölcsönnel rendelkezőknek

Amennyiben egyenletes törlesztőrészletű hitele van, lehetősége van futamidő hosszabbításra, mely segítségével a törlesztőrészlet összege csökkenthető. 

Deviza és forint alapú kölcsönök esetén lehetősége van a törlesztés felfüggesztésére, mely keretében csökkentett havi törlesztőrészletet kell fizetnie. A hitel szüneteltetés hossza fogyasztási hitelek esetén maximum 3 hónap, míg jelzáloghitelek esetén 6 hónap lehet.

A törlesztés felfüggesztésének lehetőségei kombinálhatók a futamidő hosszabbítással is, mely segítségével a törlesztőrészlet összege csökkenthető. 

 

Hitelkártya tartozás esetén:

Ha hitelkártyáján tartozás van, 40.000 Ft-os hátralékig a személyi kölcsön konstrukció nyújthat megoldást.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...