Gondban van hitele törlesztésével? Van rá megoldás!

  2017. szeptember 08.

Gondba van hitele törlesztésével? Hirtelen nehéz anyagi helyzetbe került, és nem tudja hogyan törlessze tovább hitelét? Fél, hogy könnyen eladósodhat? Ebben a helyzetben keresni kell a megoldásokat, hogy elkerülje az anyagi csődöt. A bankok igyekeznek az ügyfeleik igényeinek minél jobban megfelelni, így fizetéskönnyítési lehetőséget adnak a megszorult helyzetben, viszont ezt a lehetőséget csak azok az adósok kaphatják meg, akik a kérvény beadásáig problémamentesen törlesztették kölcsönüket. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A bankoknál köthető már olyan biztosítás ami törlesztési védelemmel is rendelkezik, ha a jövedelme csökken, akkor  a biztosító átvállalja a törlesztők fizetését, munkanélkülivé, illetve keresőképtelenné váló ügyfelei helyett. Általában 6 hónapra, de a futamidő alatt akár több alkalommal is. 

 

Szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkezőknek

Egyik lehetőség, a futamidő hosszabbítás. Ha egyenletes törlesztésű hitele van, akkor lehetősége van futamidő hosszabbításra, amely segítségével csökkentheti havi törlesztési kötelezettségét, vagy egy másik bankhoz is átviheti a hitelét (hitelkiváltással), ha lakáscélú a hitel és csak a fentálló tartózást váltja ki, akkor lakáscélú marad, ami akár kedvezőbb kamatú is lehet a másik bankban, esetleg kisebb kamatperiódust választ és nagyobb futamidőt. 

Másik lehetőség az átmeneti csökkentett törlesztőrészlet kérvényezése, amely segítségével meghatározott ideig csökkentett havi törlesztőrészletet kell fizetnie. Ez általában 6 hónap, de lehet 6+6 vagy 12+12 hónap, ez bankonként eltérő. A könnyítés lejárata után új törlesztőrészlet kerül megállapításra az aktuális tőketartozása és az érvényes hiteldíjak alapján, így könnyen előfordulhat, hogy nagyobb összegű törlesztőrészlete lesz. 

Harmadik lehetőség a futamidő hosszabbítás, törlesztés csökkentésével. A jövőbeni terhek csökkenthetők, a csökkentett havi törlesztőrészlet és a futamidő hosszabbítás kombinálásával. Ennek segítségével a törlesztés csökkentési időszak lejáratát követően új törlesztőrészletet állapít meg a bank, mely során már a meghosszabbított futamidőt veszik figyelembe.


hirdetés

 

Személyi kölcsönnel rendelkezőknek

Amennyiben egyenletes törlesztőrészletű hitele van, lehetősége van futamidő hosszabbításra, mely segítségével a törlesztőrészlet összege csökkenthető. 

Deviza és forint alapú kölcsönök esetén lehetősége van a törlesztés felfüggesztésére, mely keretében csökkentett havi törlesztőrészletet kell fizetnie. A hitel szüneteltetés hossza fogyasztási hitelek esetén maximum 3 hónap, míg jelzáloghitelek esetén 6 hónap lehet.

A törlesztés felfüggesztésének lehetőségei kombinálhatók a futamidő hosszabbítással is, mely segítségével a törlesztőrészlet összege csökkenthető. 

 

Hitelkártya tartozás esetén:

Ha hitelkártyáján tartozás van, 40.000 Ft-os hátralékig a személyi kölcsön konstrukció nyújthat megoldást.

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...