Egekben a budapesti panelárak!

  2019. május 29.

Nagyon magasak az ingatlanárak Budapesten, és a vidéki városokban egyaránt. Nem csak a téglaépítésű lakások ára kúszott fel, hanem gyorsan drágulnak a lakótelepek is. Hiába alacsonyak a lakáshitel kamatok, ha az ingatlanok ára szinte megfizethetetlen. Akik korábban, még az ingatlanárak drágulása előtt vettek lakást befektetési céllal, azok nagyon jól jártak, mert akár többszörös hasznuk is lehetett rajta. A panellakások igen népszerűek mostanság, valószínű ennek is köszönhető, hogy egekben a budapesti panelárak. A fővároson belül különböző átlagos lakásárakat lehet felfedezni a budai és a pesti oldalon. Akik most szeretnének ingatlanhoz jutni, azoknak nincs könnyű dolga, mert Budán már 30 milliónál is többért kínálják a panelokat, és ez Pesten sem sokkal kevesebb.

 

Egekben a budapesti panelárak!

Egyetlen év alatt csaknem harmadával drágultak a házgyári otthonok. Az átlagos négyzetméterár sok lakótelepen már a 600 ezer forintot is eléri. Amíg felfutóban van az ingatlanpiac, addig a panelok ára is tovább emelkedik.

Ha ingatlanvásárlásban gondolkodik, jobb, ha minél előbb belevág, mert előre láthatólag nem várható árcsökkenés, sőt az árak csak felfelé menetelnek. A családalapítóknak számos kedvezményt kínál a kormány. Ott van például a megújuló CSOK, a falusi CSOK, a Babaváró hitel, és még sorolhatnánk. Júliustól már használt lakásra is felvehető a CSOK támogatott hitel, ami várhatóan a panelpiacra is jelentős hatással lesz.

Felmérésekből kiderült, hogy az idei első negyedévben Budán 565 ezer forint, a pesti városrészekben pedig több mint félmillió forint volt a panelek átlagos négyzetméterára. Ez a budai oldalon több mint harmincmillió forintos lakásokat, a pesti oldalon 26 milliósakat jelent.

A drágulás igen markáns a tavalyi adatokkal összevetve. 2018 első három hónapjában Budán 435 ezer, Pesten 379 ezer forint volt átlagosan a panelek négyzetmétere. A főváros pesti oldalán harmadával, a budain csaknem 30%-kal drágultak a házgyári lakások egy év alatt. A vidéki nagyvárosokban is hasonló a helyzet. A keleti országrészben csaknem 40%-kal emelkedett a panelek ára, a 300 ezer forintot meghaladó négyzetméterárak nemrég még Budapestre voltak jellemzők.

 

A legkedvezőbb lakáshitel

Ha lakáshitelre is szüksége van az ingatlanvásárláshoz, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Ennek segítségével, objektív, megbízható forrásból egy reális összképet kaphat a lakáshitel ajánlatokról. Az online kalkulációval rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankfiókba kell bemennie. A kalkulátor használata egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak megadása után a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legkedvezőbb konstrukciót.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...