Tudjon meg többet a CSOK-kal együtt felvehető kedvezményes lakáshitelről!

  2017. november 13.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) nagyon népszerű hazánkban, már szinte minden magyar ember ismeri. Az állam által nyújtott kedvezmény 2015. július 1. óta érhető el azon fiatal házaspárok számára, akik családalapítást terveznek, vagy esetleg már van gyermekük, de bővítenék családjukat. A támogatás előre is igényelhető, viszont abban az esetben, ha nem teljesül a gyermekáldás, a kapott összeget maradéktalanul vissza kell fizetni az államnak. A támogatás felhasználható használt, illetve új ingatlan vásárlására, bővítésre, építésre. A támogatás mértéke változó. Az új ingatlan vásárlása, építése esetén a támogatásra kapott összeg jóval meghaladja a használt ingatlan vásárlása esetén járó támogatás összegét.

 

Új ingatlan vásárlása, építése után járó kedvezmény mértéke:

  • 1 gyermek esetén 600.000 Ft
  • 2 gyermek esetén 2.600.000 Ft
  • 3 vagy több gyermek esetén 10.000.000 Ft + igényelhető 10.000.000 Ft államilag támogatott hitel

 

Használt ingatlan vásárlása esetén járó kedvezmény:

  • 1 gyermek esetén 600.000 Ft
  • 2 gyermek esetén 1.430.000 Ft
  • 3 gyermek esetén 2.200.000 Ft
  • 4 vagy több gyermek esetén 2.750.000 Ft


Fontos tudni, hogy gyermeknek számít a magzat, a terhesség betöltött 24. hetét követően, illetve a 20. életévét be nem töltött gyermek is (de, ha oktatási intézmény nappali tagozatán tanul25 éves koráig számít bele a CSOK-ba) és természetesen örökbefogadott gyermekek esetén is jár a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. 

A Magyarország Kormánya által nyújtott kamattámogatott lakáshitel, a 3, vagy több gyermekes családok részére érhető el, új lakás vásárlása, építése esetén. A 10 millió forintos támogatás mellé, amely 3 gyermek után jár nem szükséges felvenni a kamattámogatott lakáshitelt, de abban az esetben, ha az építeni, vagy vásárolni kívánt új építésű ingatlanhoz szükséges még valamennyi pénz, nem érdemes piaci kamatozású lakáshitelt felvenni, hanem inkább az állam által nyújtott kamattámogatott lakáshitelt ajánlott választani, melynek kamata a futamidő végéig fix 3%.

A 3, vagy több gyermek után járó 10 millió Ft-os Családok Otthonteremtési Kedvezménye nagyon népszerű a nagycsaládosok körében, mert lényegesen megkönnyíti a családi fészek megteremtését.

 

A hitel kamata

Mivel a Magyar Kormány ezzel a támogatásával segíteni szeretné a több gyermekes családok életét, ezért ajánl a teljes futamidő alatt (max. 25 év) fix, évi 3%-os kamatot, amely kedvezőbb a piaci kamatozású lakáshiteleknél.


hirdetés

 

Mekkora lehet a hitel futamideje?

A futamidő 6-25 év lehet. Érdemes tudni, hogy a Magyar Állam a kölcsön futamidejének első 25 évében biztosítja az otthonteremtési támogatást.


 CSOK-változások 2018!

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...