2018-tól a magyar családok még több kedvezményt kapnak!

  2017. december 20.

Az elmúlt évben számos kedvezmény született, mely a családok életét, illetve otthonteremtését könnyítette meg. Az elmúlt hét évben megduplázták az e területre fordított támogatást, így évente már kétezer milliárd forintot szánnak erre. A kormány igyekezett támogatást nyújtani a fiatal házasoknak, az otthonteremtőknek, a gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak, a munkába szülés után visszatérőknek, valamint a nyugdíjasoknak is. Ezeknek a támogatásoknak köszönhetően könnyebbé vált számos család élete, illetve kedvezményesebben jutottak otthonhoz. A kormány szerint népességi fordulatra van szükség, javítani kell a magyarországi születési rátán. A már érvényben levő, illetve a 2018-tól induló támogatásoktól várja a kormány a nagy változást a népesség ügyében.

 

Várható kedvezmények 2018-tól:

  • Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így ők havi 35 ezer forintra számíthatnak.
  • Januártól kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre.
  • Két évre bővül és emelkedik a diplomás GYED összege.
  • Bővül a lombikbébi program.
  • Jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek.
  • Már a háromgyerekesek is fél áron vásárolhatnak D2-es autópálya-matricát.
  • Egyszerűbb és olcsóbb lesz a CSOK igénylése, ugyanis az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások után nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap másolatát a hitelintézet is díjmentesen lekérheti az ügyfélnek.
  • Új ingatlan vásárlása esetén a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál.
  • A nagycsaládosok új építésű ingatlanhoz igényelt kamattámogatott hitele esetén a közjegyzői díjak harmadukra csökkennek.
  • A fiataloknak szóló támogatások közül a legfontosabbak a diákhitel-konstrukciók bővülése, a KRESZ-tanfolyam és -vizsga, illetve az újabb nyelvvizsga díjának megtérítése.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...