2018. január 1-től újabb kedvezmény a nagycsaládosoknak!

  2017. szeptember 06.

A nagycsaládosok újabb kedvezményre számíthatnak a jelzáloghitelek terén, mellyel a további gyermekvállalást igyekszik ösztönözni a kormány. Akik három, vagy annál több gyermeket vállalnak, jelzáloghitel-tartozásuk gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-től. A kedvezmény nem csak a már meglévő jelzáloghitelekre vonatkozik, hanem a jövőben felvenni kívánt jelzáloghitelekre is.

 

2018. január 1-től újabb kedvezmény a nagycsaládosoknak

Kik vehetik igénybe a támogatást?

Azok a többgyermekes családok vehetik igénybe, ahol a családban van már legalább két gyermek, és a harmadik, vagy a további gyermek 2018. január 1-je után születik. A vér szerinti és az örökbefogadott gyermekeket is figyelembe veszik. A tartozás 1 millió forintos csökkentése, már a terhesség 12. hetétől igényelhető. A korábban született gyermekeknél nincsen felső korhatár, vagyis nagykorú gyermekeknél is igényelhető a hiteltartozás csökkentése, illetve ebben az esetben az együttlakási kötelezettséget sem írják elő.

 

Milyen célra lehet igénybe venni a támogatást?

  • A rendelet kihirdetése előtt felvett ingatlanfedezetű jelzáloghiteleknél a lakáscélú, illetve a szabad felhasználású kölcsön esetén is igénybe vehető az 1 millió forintos csökkentés.
  • A rendelet kihirdetése után felvett hitelek esetében viszont csak a lakáscélú jelzáloghitelekre vonatkozik a csökkentés.

 

Hol lehet igényelni a támogatás?

Az állami támogatást a pénzintézeteknél lehet igényelni. Az előtörlesztési díjat az állam fizeti meg a hiteligénylő helyett.

 

Hogyan lehet igényelni a támogatást?

Egy úgynevezett támogatási kérelmet kell benyújtani a hitelintézetnek, amit aztán ők bírálnak el. Pozitív bírálat esetén támogatási szerződést kell kötni az igénylővel, majd a tartozásból jóváírják az 1 millió forintot.


hirdetés

Ha a hitelintézet nem fogadja el a támogatási kérelmet, az igénylő a kormányhivatal járási hivatalához fordulhat jogorvoslatért.

 

Az igénylés feltételei:

  • az igénylőknek legalább 50%-ban a kölcsönre fedezetet nyújtó ingatlan tulajdonosainak kell lenniük
  • nem lehet köztartozásuk
  • az igénylőknek büntetlen előéletűnek kell lenniük
  • hátralékos adósok is igénybe vehetik a támogatást

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...