Tudja meg, hogy mennyi lakáshitelt igényelhet!

  2019. október 24.

A lakáshitel felvételekor, a legtöbb lakásvásárló határozott elképzelésekkel érkezik a bankfiókba. A gond akkor van, amikor kiderül, hogy nem kaphatnak annyi hitelt, mint amennyire szükségük volna a kiválasztott otthon megvásárlásához. Hogy ezt a kellemetlen szituációt elkerülje, kalkuláljon előre! Tudja meg, hogy mennyi lakáshitelt igényelhet!

 

A lakáshitelek összehasonlítására kiváló megoldás a Hitelmax lakáshitel kalkulátora, ha nincs ideje végigjárnia a bankokat. Amellett, hogy egy reális összképet kap a lakáshitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.

Lakásvásárlás előtt nyilván körülnéz az ember az ingatlanpiacon, kiválasztja, hogy milyen lakást szeretne, és, hogy annak megvásárlásához, mennyi hitelre lehet majd szüksége. A tudatos igénylők ekkor egy kalkulátor segítségével megnézik, hogy hol milyen feltételekkel lehet felvenni a kölcsönt, melyik pénzintézet ajánlata a legkedvezőbb?

 

De mi a teendő akkor, ha a kiválasztott konstrukciót nem tudja megigényelni? Ebben az esetben több megoldás is létezik. Módosíthatja a kamatperiódust, vagy a futamidőt lehet hosszabbítani, illetve a hitelösszeget is csökkentheti, és választ egy olcsóbb ingatlant. Esetleg úgy is dönthet, hogy elhalasztja a lakásvásárlást, és gyűjtöget pénzt az önerőre, hogy kevesebb hitelt keljen felvennie. Az előzetes kalkuláció azért praktikus megoldás, mert otthon megnézheti a lehetőségeket, és nyugodt körülmények között dönthet, a legjobb megoldásról. Nem a bankfiókban szembesül azzal, hogy nem kaphat annyi hitelt, amennyit szeretne, és ott hirtelen belemegy egy Önnek kevésbé előnyös kényszermegoldásba. Ha kalkulátort használ, ilyen probléma nem léphet fel, mert van ideje átgondolni a dolgot.

Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy pontos legyen a kalkuláció, valós adatokat adjon meg. Ha nem így tesz nem reális képet fog kapni a lakáshitelekről, és ismét csak oda lyukadunk ki, hogy a bankfiókban szembesül a tényekkel.

 

Egy hitelkalkulátor objektív adatok alapján kalkulál. Ha viszont személyesen megy be egy bankfiókba, az ügyintéző könnyen meggyőzheti Önt, hogy náluk érdemes felvenni a lakáshitelt. Sokszor a hitelintézetek az apróbetűs részekbe rejtik a lényeget, és megpróbálják saját ajánlatukat a legkedvezőbbnek beállítani, hogy magukhoz csalogassák az ügyfeleket. Mivel a hitelkalkulátorok szempontjából teljesen mindegy, hogy a hitelválasztó melyik banknál vesz fel hitelt, így megbízható és tőle független adatok alapján nyújt összehasonlítást.

 

A hitelkalkulátor használata nagyon egyszerű. Többféle hitelkalkulátor létezik, az viszont mindegyikben közös, hogy meg kell adni néhány adatot (például a felvenni kívánt hitel nagysága, futamidő, nettó jövedelem, KHR státusz, stb.), ami alapján a kalkulátor kiszámolja a felvenni kívánt kölcsön paramétereit. A megadott információk alapján a hitelkalkulátor kilistázza azokat a konstrukciókat, amelyek Önnek a legkedvezőbbek, így csak ki kell választania a legmegfelelőbbet.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...