Miért érdemes hitelkalkulátort használni?

  2019. április 09.

Aki már vett fel hitelt, az tudja, milyen nehéz a választás, hiszen rengeteg hitelintézet kínál különféle ajánlatokat. Sokszor nehéz eldönteni, hogy pontosan mi is a fontos például egy hitel kiválasztásánál, a kamatot, vagy a THM-et kell-e figyelembe venni. Arról nem is beszélve, mennyire lényeges a felelősségteljes döntés. Miért érdemes hitelkalkulátort használni? A hitelkalkulátor kihagyhatatlan lépés, ha valaki a legmegfelelőbb ajánlatot szeretné megtalálni.

 


hirdetés

Miért érdemes hitelkalkulátort használni?

Nem kell végigjárnia a bankokat

Azért érdemes hitelkalkulátort használni, mert az elérhető különböző hitelkonstrukciókat összehasonlíthatja, és segítségével könnyedén átláthatóvá válnak az ajánlatok, így pedig egyszerűbb a választás. Az online kalkuláció segítségével sok időt is lehet spórolni, így nem érdemes kihagyni a döntési folyamatból. Nem kell fáradtságos munkával végigjárnia az összes bankfiókot, és meghallgatni a hitelajánlatokat. A hitelkalkulátor segítségével kiválasztja az Önnek legszimpatikusabb ajánlatot, és csak abba az egy bankba kell bemennie. Mivel a kalkuláció után, az ügyintéző felveszi Önnel a kapcsolatot, tájékoztatást nyerhet arról, hogy valóban megfelel-e a bank követelményeinek. Ha igen időpont egyeztetésre is lehetősége nyílik. Nem érdemes valótlan adatokat megadni, mert hitelfelvételkor minden érvényes dokumentumot ellenőriznek. Ha esetleg mégis úgy alakul, hogy a választott pénzintézetnél nem kaphatja meg a hitelt, érdemes még egyszer regisztrálni, és másik hitelintézetet választani.

 

Objektív adatok alapján kalkulál

Sokszor a hitelt nyújtó intézmények az apróbetűs részekbe rejtik a lényeget, és megpróbálják saját ajánlatukat a legkedvezőbbnek beállítani, hogy magukhoz csalogassák az ügyfeleket. Mivel a hitelkalkulátorok szempontjából teljesen mindegy, hogy a hitelválasztó melyik hitelintézetnél vesz fel hitelt, így megbízható és objektív adatok alapján nyújt összehasonlítást.

 

Használata gyors, egyszerű

A hitelkalkulátor használata nagyon egyszerű. Többféle hitelkalkulátor létezik, hiszen minden banké más és más, ezeken felül ráadásul még a különböző pénzügyi weboldalak is saját maguk alakítják ki a hitelkalkulátoraikat. Az viszont mindegyikben közös, hogy be kell állítani rajtuk néhány adatot (például a felvenni kívánt hitel nagysága, futamidő, nettó jövedelem, KHR státusz, stb.), ami alapján a kalkulátor kiszámolja a felvenni kívánt hitel paramétereit. Minden beállítási lehetőséget alaposan nézzen át, hiszen csak így kaphat teljes képet a hiteltermékről. Az, hogy pontosan milyen adatok megadása szükséges egy hitelkalkulátorba, üzemeltetőnként eltérhet. A megadott információk alapján a hitelkalkulátor kilistázza azokat a konstrukciókat, amelyek szóba jöhetnek, így nem maradt más hátra, mint böngészni az ajánlatok között, és kiválasztani a legmegfelelőbbet.

 

A legkedvezőbb hitelajánlatok

Sokat segít, ha a hitelkalkulátor használata előtt összehasonlítja a hiteleket egy erre szakosodott oldalon. Szerencsére a Hitelmax.hu pont egy ilyen oldal! Nálunk a legjobb ajánlatok közül választhatnak azok, akik hitelt szeretnének felvenni, és gyorsan a választott bank hitelkalkulátorához juthatnak, ahonnan már csak pár lépés, és el is indíthatják a kölcsönigénylésüket.

A legkedvezőbb hitelajánlatokat itt tudja megnézni! Hitelmax - Hitelkalkulátor

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...