Hogyan használja helyesen a hitelkalkulátort?

  2019. június 18.

Egyre népszerűbb a hitelkalkulátorok használata. Akár csak érdeklődik a hitelek iránt és kíváncsiságból kalkulál, akár hitelt szeretne felvenni, és rendelését le is adja. Mindenképpen megkönnyíti a hiteligénylők dolgát, mert nagyon sok hitelintézet kínál jobbnál jobb ajánlatokat, és így nem kell személyesen végigjárnia a bankfiókokat. Fontos kérdés azonban, hogy hogyan használja helyesen a hitelkalkulátort? A továbbiakban hasznos információkat adunk erről, hogy minél sikeresebben tudjon kalkulálni.

Aki hitelt szeretne felvenni, annak hiteligénylés előtt mindenképpen hasznos kalkulálni. Azt azonban fontos tudni, hogy egy hitelkalkulátorhoz nem tartozik hozzá az összes bank, csak azok, amelyekkel szerződésben áll az adott cég. A hitelkalkulátor használatakor könnyedén összehasonlíthatja a különböző pénzintézetek ajánlatait, amivel rengeteg időt spórolhat, mert nem kell végigjárnia személyesen a bankokat.

 

Azért is célszerűbb hitelkalkulátort használni, mint személyesen végigjárni a bankfiókokat, mert egy kalkulátor objektív képet fog adni a hitelajánlatokról, mert a kalkulátornak teljesen mindegy, hogy Ön melyik hitelintézetet választja, ellentétben a bankokkal. Ha személyesen látogat el egy pénzintézetbe, ott előfordulhat, hogy megpróbálják rábeszélni egy konstrukcióra, ami lehet, hogy nem a legjobb megoldás Önnek. Egyrészt, mert általában az apró betűs részekről nem tesznek említést, másrészt pedig általában minden bank kedveskedik az új ügyfeleknek valamiféle kezdeti akcióval. Érdemes pontosan utánajárni ezeknek a kedvezményeknek, mert nem biztos, hogy hosszabb távon is megéri. Az akciókért cserébe elvárásaik vannak a bankoknak az ügyfelekkel szemben, ami, ha nem teljesül, a hitel drágább lehet a későbbiekben.

 

A hitelkalkulátorok használata nem túl bonyolult dolog, annak ellenére sem, hogy többféle hitelkalkulátor létezik. A mechanikája mindegyiknek hasonló, be kell írni a kért adatokat, ami alapján a rendszer találatokat ad ki. Hogy pontosan milyen adatok megadása szükséges egy hitelkalkulátorba, üzemeltetőnként eltérhet.


hirdetés

A legfontosabb dolog egy hitelkalkulátor használatakor, hogy valós adatokat adjon meg. Ha a megadott adatok nem fedik a valóságot a hitelkalkulátor is fals találatokat fog kiadni. Ez azért nem jó, mert a kalkulátor csak egy iránymutató, a választott bankban a megadott információkat le fogják ellenőrizni. Minden beírt adatot hivatalos dokumentumokkal igazolni kell. Tehát hiába ad meg a valóságtól eltérő információkat, attól nem fogja megkapni a hitelt.

 

A hitelkalkulátor kitöltésekor amire még nagy figyelmet kell fordítani, az az elérhetőségek pontos megadása. Ha elírja telefonszámát, e-mail címét, nem fogják tudni Önnel felvenni a kapcsolatot. Pedig ez nagyon fontos lenne, mert az ügyintézővel tud beszélni a részletekről, időpontot is tud vele egyeztetni, illetve, hogy gyorsítsák az ügymenetet, Ő el tudja mondani pontosan, hogy milyen dokumentumok szükségesek a hitelfelvételhez, és be tudja őket szerezni a megbeszélt időpontra. Az ügyintézővel való kommunikáció másrészt azért is fontos, mert vannak olyan részletek, amiket esetleg a kalkulátorba nem lehet beírni, vagy elfelejtett megadni, de a hitelfelvétel szempontjából fontosak, akkor a telefonos beszélgetés során kiderül, és ha esetleg emiatt nem felel meg a választott bank követelményeinek, nem kell feleslegesen befáradnia a bankfiókba. Ebben az esetben érdemes újra kalkulálni, és egy másik hitelintézetet választani, hátha ott sikeres lesz a hitelfelvétel.

Azt is fontos tudni a hitelkalkulátor helyes használatához, hogy minél részletesebben tölti ki a kalkulátort, vagyis minél több adatot megad, annál pontosabb találatokat ad ki rendszer. Tehát érdemes erre időt fordítani.

 

Ha hitelt szeretne felvenni, a legkedvezőbb hitel kiválasztásához használja a Hitelmax hitelkalkulátorát!

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...