10 egyszerű spórolási tipp

  2019. május 06.

Szeretne félretenni egy kis pénzt, de nem tudja, hogyan álljon neki a spórolásnak? Mint tudjuk, spórolni nem egyszerű dolog. Ha a megtakarítás a célja, de tanácstalan abban, hogyan tehetne félre, akkor érdemes tovább olvasnia cikkünket. Nem árt, ha van egy kis vésztartaléka, amihez váratlan pénzügyi kiadások esetén nyúlhat. Íme, 10 egyszerű spórolási tipp, ami abban segíthet, hogyan foghatja vissza kiadásait. Nem is gondolná, hogy sok kis apróságon, mennyit tud spórolni.

 

10 egyszerű spórolási tipp

  1. Bevásárlás előtt, írjon listát arról, hogy pontosan mit szeretne venni. Így könnyen elkerülheti, hogy sok felesleges dolgot vásároljon össze. Érdemes megnézni az akciós újságokat, mert számtalan kedvezményt kínálnak a vásárlóknak. Sok szupermarket már arra is ad lehetőséget, hogy az online katalógusra feliratkozzon, így minden héten küldi az új akciókat.
  2. Spóroljon kuponokkal. Gyűjtse össze az akciós újságokban található kuponokat. Figyelje kedvenc márkainak Facebook oldalait is, mert a cégek sok esetben online kupon ajánlattal kedveskednek vásárlóiknak.
  3. Általában minden üzletben tartanak akciós időszakokat, napokat. Sőt egy napon belül is lehetnek kedvezményes időszakok, amikor olcsóbban juthat hozzá a megvásárolni kívánt dolgokhoz.
  4. Sok esetben ugyanannak a terméknek az ára olcsóbb, ha egy online áruházban vásárolja meg, mint egy kihelyezett üzletben. Érdemes figyelni az akciókra is a webáruházaknál, és kihasználni a kuponos kedvezményeket, akciós napokat. Amit nem árt még figyelembe venni az olnline rendelésnél, hogy általában a postaköltséggel is számolni kell, ami 1000 forint körül mozog. Viszont bevett szokás a webáruházaknál, hogy egy bizonyos összeg felett ingyenes a házhoz szállítás. Erre megoldás lehet például, hogy többen összeállnak, és együtt rendelnek, vagy úgy intézi rendeléseit, hogy meglegyen az az összeg, amely fölött már nincs postaköltség.
  5. Fontos odafigyelni a fogyasztási szokásaira is. Ha bevásárlás után telepakolja a hűtőt, akkor használjon is fel mindent, ne hagyja megromolni a dolgokat. Jó ötlet lehet előre kitalálni a heti a menüt, és a hozzávalókat megvásárolni, nem pedig össze-vissza mindent, aminek a fele a kukába landol.
  6. Az áramfogyasztással is sokat lehet spórolni. Például, ha a világítást csak akkor használja, amikor tényleg szüksége van rá. Ne hagyja felkapcsolva a villanyt olyan szobákban, ahol épp nem tartózkodik.
  7. A rezsin csökkenteni lehet azzal, hogy energiatakarékos izzókat szerel fel. Ezek drágábbak a hagyományos izzóknál, de megéri, mert villanyszámlája kisebb lesz. A környezetkímélő, illetve kevesebb energiát használó háztartási gépek is segíthetnek a villanyszámla csökkentésében. Ezért megéri beruházni egy-egy új eszközbe.
  8. A naponta ételre költött kiadások is jelentősen csökkenthetnek, ha a munkába otthonról viszi az ebédet, és a gyerekeknek is csomagol uzsonnát.
  9. Ha bankkártya helyett készpénzzel fizet, jobban látja, hogy mennyit is költ. Ha a bankkártyáját használja az ember hajlamosabb többet költeni, főleg online vásárláskor, mert ténylegesen nem látja a készpénzt. Ráadásul, ha kevés pénzt tart magánál, akkor nem esik kísértésbe, hogy elköltse.
  10. Kezdje el pénzét gyűjteni. Erre jó megoldás lehet, ha kitűz egy célt, és arra koncentrál, arra teszi félre hetente, vagy havonta a pénzt. Az is jó megoldás lehet, hogy egy perselybe bedobja a tárcájában levő aprót, vagy például csak a 200 forintosokat. Ez úgy tűnik, hogy csekély összeg, de hó végén meglepődik majd, hogy mennyi pénze gyűlt össze. Tegyen egy próbát, megéri!

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...