Takarékoskodjon korszerűsítéssel!

  2017. április 13.

Ön sem szereti kidobni a pénzt az ablakon. Sokan csak a szemmel látható dolgokon spórolnak. Elzárják a csapot ha folyik a víz, lekapcsolják a villanyt, kihúzzák a mobiltöltőt stb. De mi van a szemmel nem látható dolgokkal? Takarékoskodjon korszerűsítéssel! Az energia ésszerű és hatékony felhasználására napjainkban egyre nagyobb az igény és a törekvés. Mivel az áram ára és a gáz ára is évről évre nő, nagyon fontos a környezettudatos gondolkodás. Ha ezekre jobban odafigyel, rengeteget spórolhat. Többet, mint gondolná.

 

A havi kiadásai jelentős részét a rezsi viszi el. Főleg télen a magas fűtésszámlák miatt. Ha nem új építésű, vagy frissen felújított, korszerűsített lakásban/házban lakik, könnyen kárba veszhet a felhasznált energia fele is, mert szó szerint kimehet a meleg az ablakon, és ezzel együtt a pénze is.

 

A régebbi típusú ingatlanokban általában a nyílászárók cseréjét helyezik előtérbe, mert az kisebb költségvetésből kijöhet, és sokat spórolhat vele. Azonban, ha van rá elég pénze, szóba jöhet a teljes körű felújítás, korszerűsítés is.

Mindenképpen megéri korszerűsíteni az ingatlant, mert el se tudja képzelni éves szinten mennyit spórolhat a rezsiköltségeken. Esetleg abból a pénzből, amit minden hónapban kidobna az ablakon megvalósíthatja egy másik álmát, ha inkább félreteszi. Például vehet egy új autót, vagy költheti utazásra, tanfolyamra, iskolára stb.

 

Takarékoskodjon korszerűsítéssel! - Többféle megoldás is lehetséges

  • Ott van például az LTP, vagy közismertebb nevén lakástakarék-pénztár. Gond nélkül takarékoskodhat korszerűsítési céllal is. Havonta befizeti a takarékoskodásra szánt összeget, amit aztán az állam is támogat 30%-kal. Mint az a nevében is benne van csak lakáscélra használható fel.
  • Másik megoldás lehet a lakásfelújítási és korszerűsítési hitel, amit a lakáshiteleken és építési hiteleken belül talál meg, így kondíciói, a lakáshitelhez hasonlóak. Ezt akkor éri meg inkább felvenni, ha nagyobb összegre van szüksége, egy esetleges nagyobb korszerűsítéshez, felújításhoz. 
  • Negyedik opcióként választhatja a személyi kölcsönt. Ezzel akkor éri meg felkeresni a bankot, egy ha kisebb összegre van szükségre. Például nyílászáró csere.

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...