Tudnivalók a lakásfelújítási és korszerűsítési hitel igényléséhez!

  2017. március 29.

A lakásfelújítási és korszerűsítési hitelt a lakáshiteleken és építési hiteleken belül találja meg. Számos hazai bank és hitelintézet rendelkezik erre a célra kialakított lakáshitel konstrukciókkal. A lakásfelújítási hitelt értelemszerűen lakásfelújításra lehet igénybe venni, ami helyreállítást, korszerűsítést, esztétikai megújulást jelent. Íme a legalapvetőbb tudnivalók a lakásfelújítási és korszerűsítési hitel igényléséhez.

 


hirdetés

Tudnivalók a lakásfelújítási és korszerűsítési hitel igényléséhez

Szabad felhasználású jelzáloghitel vagy lakásfelújítási és korszerűsítési hitel? 

Sokan a szabad felhasználású jelzáloghitelt használják lakásfelújítási célra, gondolván, hogy annak igénylése talán egyszerűbb, nem kell felhasználhatóságát igazolni. Azonban érdemes átgondolni, körültekintően utánanézni mindkét hiteltípusnak, mert nem biztos, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitel jobban megéri, mint a lakásfelújítási és korszerűsítési hitel.

 

Csak néhány példa

Kondíció: A lakásfelújítási hitel, mint már említettem a lakáshitelekhez tartozik, így kondícióik is megegyeznek.

Támogatás: Felújításra lakástakarékkal kombinált esetekben és lakásfelújítási pályázatokon keresztül állami támogatást is lehet szerezni, lakáskorszerűsítésre pedig külön támogatott lakáshitel is létezik.

Hitelösszeg: Ez az, ami még nagyon fontos, a hitelösszeg! A lakásfelújítási és korszerűsítési hitel esetében valószínűleg nagyobb összeget tud igényelni, mint a szabadfelhasználású hitel esetén, mert a bankok a felújítás, korszerűsítés után várható ingatlanértékből kiindulva határozzák meg a maximális finanszírozási hányadot, azaz az ingatlanfedezet által elbírt lakáshitel összegét.

 

A kivitelezést tekintve 3 típust különítünk el:

  1. Szervezett kivitelezés (Az építtető megbízása alapján kivitelező cég által elvégzett lakásfelújítási munkálatok.)
  2. Házilagos kivitelezés (A lakásfelújítási építési munkálatok építtető által történő elvégzése.)
  3. Vegyes kivitelezés (Az előző két kivitelezés együttes alkalmazása.)

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...