5 érv a személyi kölcsön mellett!

  2019. július 16.

A 2018-as év nagy slágere a személyi kölcsön volt, ami érthető, hiszen számos előnye van a jelzáloghitellel szemben. A felvehető hitel nagysága rugalmas, néhány százezer forinttól, akár 10 millió forintig igényelhető a hitelösszeg. A személyi kölcsön népszerűségét, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a magyarok tavaly 450-460 milliárd forint értékben vettek fel személyi kölcsönt. Ennek magyarázata a kevés papírmunka, a minimális adminisztráció és a néhány napos ügyintézés. Ez lehet az oka annak is, hogy az emberek jobban kedvelik a személyi kölcsönt, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelt. A továbbiakban elolvashatja melyik az az 5 érv a személyi kölcsön mellett, ami miatt érdemes igényelni.

 

5 érv a személyi kölcsön mellett

1.) A személyi kölcsön felvételéhez nem szükséges fedezet

A személyi kölcsön felvételéhez nincs szükség ingatlanfedezetre, vagyis a fedezetlen hitelek közé tartozik. Amit megvizsgál a bank a személyi kölcsön igénylésekor az a jövedelem és a munkaviszony.

2.) Olcsó hiteligénylés

A személyi kölcsön esetében a hiteligénylés nem kerül többe néhány tízezer forintnál, míg a jelzáloghitel egyszeri költsége 100-150 ezer Ft körül van (értékbecslés, jelzálogbejegyzés, közjegyzői okirat, stb.). Vannak azonban olyan akciók a hitelintézeteknél, amikor ezeket az induló költségeket, vagy egy részüket elengedik.

3.) Gyors ügyintézés

A személyi kölcsön átfutási ideje rövid. Néhány nap alatt hozzájuthat az igényelt hitelösszeghez. Ehhez azonban fontos, hogy gördülékenyen menjen az ügyintézés, amihez elengedhetetlen, hogy meglegyenek a szükséges dokumentumok. Érdemes előre tájékozódni, hogy milyen dokumentumok kellenek a hiteligényléshez, és ezeket előre beszerezni. Nincs szükség sok papírra, általában egy munkáltatói igazolás, vagy egy NAV jövedelemigazolás, illetve bankszámlakivonat megfelel a pénzintézet számára. A jelzáloghitelek átfutási ideje ezzel szemben 30-60 nap is lehet.

4.) Alacsony THM

Az elmúlt években egyre kisebb az árkülönbség a jelzáloghitel és a személyi kölcsön között. Míg 2012-ben 31% volt a személyi kölcsön átlagos THM-szintje (Teljes Hiteldíj Mutató), addig 2018. harmadik negyedévében már csak 14% volt ugyanez. Jelenleg már 7%-os THM-mel is lehet találni személyi kölcsönt.

5.) A hitelösszeg szabadon felhasználható

Személyi kölcsön esetében szabad kezet kap, hogy mire fordítja a felvett összeget, vagyis a pénz szabadon felhasználható. Elérhetők a piacon szabad felhasználású jelzáloghitelek is, viszont ezek kamata magasabb, mint a lakáscélú termékeké.

 

Személyi kölcsön igényléséhez használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Egyszerűen kiválaszthatja azt a hitelintézetet, amely a legkedvezőbb hitelt kínálja Önnek. Adatainak megadása után a rendszer kilistázza azokat a banki partnereinket, melyeknél lehetősége van a hitelfelvételre. Ez után Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani a legjobb ajánlatot. A pénzintézet kiválasztása után, a bank munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot, így időpont egyeztetésre is van lehetősége, amivel rengeteg időt spórolhat, mert nem kell a bankban végigvárnia a hosszú sort.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...