Nyugdíjasoknak szóló bankszámla

2017-07-13

Egyre több bankban található a nyugdíjasoknak szóló bankszámla, amely csak úgy, mint a junior számlánál, jóval több kedvezménnyel jár és a havi díja is csekély. De miért kell egy időskorúnak bankszámla, milyen előnye van a készpénzzel szemben? Miért érni meg, és miért nyújt biztonságot? 

 

 

Kik igényelhetnek nyugdíjas bankszámlát?

Kizárólag azon ügyfelek igényelhetik meg a bankban, akik a számla megnyitásakor bemutatják a nyugdíjas igazolványukat, hiszen igazolni kell a kedvezményre való jogosultságot.

 

Milyen szolgáltatások járnak hozzá?

A szolgáltatások bankoktól eltérőek lehetnek, ezért érdemes több banknál informálódni, mielőtt kiválasztást nyerne egy számlacsomag. Általában a junior bankszámlához hasonlóan, a nyugdíjasoknak is minden hónapban az első két pénzfelvétel ATM-ből ingyenes, az internetbank és a mobilbank pedig díjmentes ügyintézést biztosít, de mindemellett akár még köthető utasbiztosítás is a kártyához. Dombormintás kártyát is lehet igényelni a bankszámlához, viszont érdemes tudni hogy az drágább havidíjjal rendelkezik!

 

Mennyibe kerül a havi díja?

A havi díjak összege bankoktól eltérő, de általában  havi szinten 100 Ft-tól indul egy alapcsomag, de találhatóak csomagok 600-700 Ft-os havi díj ellenében is, tehát érdemes körültekintően választani!

 

Miért ad biztonságot a bankszámla, és miért ajánlott a nyugdíjasok számára?

  • Elsősorban a csalók/rablók miatt is, hiszen nem kell otthon tartani a nyugdíjat és a félretett     pénzt és így nincs mit ellopniuk.
  • A nyugdíjat a bankszámlára utalva küldik, ez által nem kell otthon várni a postást.
  • Vásárláshoz elég a pénztárcába beletenni a bankkártyát, és ha elhagyja a tárcáját/kártyát, akkor a kártyaletiltással nem veszíti el a pénzét!
  • Nem kell a postán sorban állni a sárga csekkekkel, utalva is kifizethetőek, és mindemellett olcsón vásárolhat az interneten, utalva küldhet egy kis ajándék zsebpénzt az unokájának!
     


hirdetés