Nyugdíjasoknak szóló bankszámla

  2017. július 13.

Egyre több bankban megtalálható a nyugdíjasoknak szóló bankszámla, amely csak úgy, mint a junior számla, jóval több kedvezménnyel jár, és a havi díja is csekélyebb, mint az egyéb bankkártyáké. De miért kell egy időskorúnak bankszámla? Milyen előnye van a készpénzzel szemben? Miért éri meg, és miért nyújt biztonságot? 

 

Nyugdíjasoknak szóló bankszámla

Kik igényelhetnek nyugdíjas bankszámlát?

Kizárólag azon ügyfelek igényelhetik a bankban a nyugdíjas bankszámlát, akik a számla megnyitásakor bemutatják a nyugdíjas igazolványukat, hiszen igazolni kell a kedvezményre való jogosultságot.

 

Milyen szolgáltatások járnak hozzá?

A szolgáltatások bankonként eltérőek lehetnek, ezért érdemes több banknál informálódni, mielőtt kiválasztást nyerne egy számlacsomag. Általában a junior bankszámlához hasonlóan, a nyugdíjasoknak is minden hónapban az első két készpénzfelvétel ingyenes az ATM-ből, az internetbank és a mobilbank pedig díjmentes ügyintézést biztosít, illetve mindemellett akár még utasbiztosítás is köthető a kártyához. Dombormintás kártyát is lehet igényelni a bankszámlához, viszont érdemes tudni hogy az drágább havidíjjal rendelkezik.

 

Mennyibe kerül a havi díja?

A havi díjak összege bankonként eltérő, általában  havi szinten 100 Ft-tól indul egy alapcsomag, de találhatók csomagok 600-700 Ft-os havi díj ellenében is, tehát érdemes körültekintően választani.

 

Miért ad biztonságot a bankszámla, és miért ajánlott a nyugdíjasok számára?

  • Elsősorban a csalók, rablók miatt, hiszen nem kell otthon tartani a nyugdíjat és a félretett  pénzt, így nincs mit ellopniuk.
  • A nyugdíjat a bankszámlára utalva küldik, ezáltal nem kell otthon várni a postást.
  • Vásárláshoz elég a pénztárcába beletenni a bankkártyát, és ha elhagyja a bankkártyáját, akkor a kártyaletiltással nem veszíti el a pénzét.
  • Nem kell a postán sorban állni a sárga csekkekkel, utalva is kifizethetőek, és mindemellett olcsón vásárolhat az interneten, illetve nem utolsó sorban küldhet egy kis ajándék zsebpénzt unokájának.
     

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...