Néhány tipp, amivel alkudhat egy ingatlan árából!

  2021. március 17.

Többnyire a lakások hirdetési ára irányár, amiből az eladó enged. A jól árazott lakásokat hamar elkapkodják a vevők. Talán köszönhető ez napjainkban a sok családtámogatásnak is (CSOK, CSOK hitel, falusi CSOK, Babaváró hitel, jelzáloghitel elengedés, lakásfelújítási támogatás stb.). A mai ingatlanárak mellett jól jöhet néhány tipp, amivel alkudhat egy ingatlan árából.

 

Néhány tipp, amivel alkudhat egy ingatlan árából!

  • Könnyen megtalálhatja a kiválasztott ingatlan legkedvezőbb árat, mert az eladó lakások többsége nem csak egy ingatlaniroda kínálatában szerepel. 
  • Akkor tud a legjobban érvelni egy alku során, ha ismeri a hasonló paraméterekkel rendelkező lakások árát. Ezért érdemes szétnézni a piacon, mert így megtudhatja, hogy milyen ár lehet reális az adott ingatlanért.
  • Éreztesse a vevővel, hogy komoly a lakásvásárlási szándéka, mert akkor lehet igazán hatásos az alku. Azt mondják, első körben egy 10%-os alku elfogadott, viszont, ha az ingatlan túlárazott, és hónapok óta hirdetik, akkor ennél alacsonyabb összeggel is lehet próbálkozni.
  • Mikor megnéz egy lakást, maradjon barátságos, de visszafogott. Ha az eladó úgy gondolja, hogy Önnek nagyon tetszik az ingatlan, akkor az alkunak kevesebb esélye lesz.
  • Sok vevőnek az a módszere, hogy ócsárolja a lakást, mert azt gondolja, hogy ezzel elbizonytalanítja az eladót, és lenyomja a vételárat. Ennél azonban hasznosabb lehet ész érveket felhozni, például a valóban szükséges beruházások költségeit kiemelni.
  • Ha megtalálta álmai otthonát, készítsen egy listát az ingatlan ellen és mellett szóló érvekkel. Így talán tisztábban látja a lakás hátrányait is.
  • Amennyiben az eladó visszautasítja árajánlatát, érdemes új ajánlattal próbálkozni, ha az még belefér a lakásra szánt összegbe.


A készpénzes vevők előnyt élvezhetnek a lakáshitelből vásárlókkal szemben, mert egy lakáshitel átfutási ideje egy-másfél hónap. Ezért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni, mert az már egyfajta biztosíték lehet az eladó számára. Viszont fontos, hogy amennyiben pozitív is lesz az előzetes hitelbírálat a pénzintézet nem vállal garanciát arra, hogy a hitelt meg is kapja, mert időközben akár változhattak is a hiteligénylési feltételek.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...