Néhány hasznos tipp a sikeres befektetéshez!

  2017. szeptember 12.

Sokan elgondolkodnak, miután összegyűjtöttek némi pénzt, hogy hogyan is lehetne kamatoztatni azt. Többen a befektetések mellett döntenek, csak ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mibe is érdemes befektetni, hogy ne legyen túl kockázatos, és ne bukja el az ember, mert hát ugye nem titok, hogy egy befektetés elég bizonytalan is tud lenni. Íme néhány hasznos tipp a sikeres befektetéshez!

 

Bármilyen befektetést is választ, nagyon fontos, hogy körültekintően tanulmányozza át az adott cég ajánlatát, ne ugorjon bele könnyelműen semmilyen befektetésbe, bármennyire is jónak tűnik az ajánlat, ugyanis egyik cég sem fog garanciát vállalni az esetleges kockázatokért. Főleg, ha Ön még kezdő befektető, érdemes szakember segítségét kérni.

 

Néhány hasznos tipp a sikeres befektetéshez:

  • Az első és legfontosabb dolog a tudatosság.
  • Mindig legyen egy befektetési cél. Meg kell tervezni, hogy mi a befektetés célja, és ahhoz mennyi pénzre van szükség, és mekkora kockázatot tud vállalni.
  • Legyen egyensúly az egyes befektetési lehetőségek között. Vagyis próbáljon egyenlő arányban kockázatos, illetve kevésbé kockázatos befektetésekbe belevágni.
  • Érdemes az aktuális, illetve a jövőbeli befektetésekre koncentrálni, nem a régen jól beváltakra, mert a kor előrehaladtával nem biztos, hogy megállják helyüket.
  • Reális elvárásai legyenek a hozamokkal kapcsolatban. Mindig legyen naprakész, ne várjon el túl nagy hozamot egy befektetéstől, ami esetleg régebben nagyobb hozammal rendelkezett, viszont napjainkra már értékét vesztette.
  • Az időzítés nagyon fontos. Próbáljon jó időben, jó helyen befektetni, az árfolyammozgások követésével. Ez azonban nagyon nehéz egy kezdő, de akár még egy haladó befektetőnek is. Vannak azonban profi befektetők, akik mindig az aktuális árfolyammozgások kihasználásával érnek el hozamot.
  • Mindig át kell gondolni, hogy mi állhat egy befektetés mögött. Mitől lehet az annyira vonzó? Ha erre különösebb okot nem talál, inkább keressen egy másik befektetést.
  • A kockázatot vállalni kell! Ez tulajdonképpen egy esély a magasabb hozamra. Ha ésszerűen választja meg a befektetést nincs félnivalója a kockázattól. Azonban itt érdemes megjegyezni, hogy a nagyobb hozam, nagyobb kockázattal is jár!
  • A jó befektető képes jól felmérni a kockázattűrő képességét.
  • Egy befektetésnél a befektetőt leginkább az érdekli, hogy mekkora hozama lesz a befektetésnek. Itt ne a légbőlkapott információkra hagyatkozzon, hanem körültekintően járjon utána a dolgoknak.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...