Mivel lehet igazolni a jövedelmet hitelfelvételkor?

  2021. március 25.

Ha hitelt vesz fel, minden esetben igazolni kell a jövedelmet. Ma már jogszabály sem teszi lehetővé a hitel munkáltatói jövedelem igazolás nélküli felvételét. Mivel lehet igazolni a jövedelmet hitelfelvételkor? Hitelfelvételkor a pénzintézeteknek meg kell állapítania a hitelbírálat során a hiteligénylők hitelezhetőségi limitjét. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a jövedelemigazolás. A jövedelem összegének el kell érnie a mindenkori minimálbért, vagy a minimál nyugdíj összegét.

Mivel lehet igazolni a jövedelmet egy hitel felvételéhez?

  • Alkalmazottként: A munkáltató által kitöltött munkáltatói igazolás szükséges, illetve a legtöbb bank kéri a munkabért tartalmazó bankszámlakivonatot, esetleg ez előző évi jövedelmet tartalmazó APEH jövedelemigazolást. Az igazolás nem lehet 30 napnál régebbi. Ha a munkavállaló a munkabérét nem bankszámlára kapja, akkor adóhatóság által kiadott igazolás kell.
  • Nyugdíjasként: Nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, vagy bankszámlakivonat szükséges.
  • Vállalkozóként: Egyéni és társas vállalkozók minden esetben NAV jövedelemigazolással, és NAV által kiállított nemleges adótartozással tudják igazolni jövedelmüket.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...