Mire érdemes hitelt felvenni?

  2023. 10.

A hitelek sokszor kisegíthetik az embert a bajból, illetve az életben való előbbrejutást is segíthetik. Ezekhez viszont fontos, hogy ésszerűen használja fel a hitelt. Nem érdemes átgondolatlanul hitelt felvenni, mert azzal könnyen eladósodhat. Mire érdemes hitelt felvenni? Fontos a tervezés, és a tudatosság, ha hitelfelvételről van szó. Mutatunk néhány tippet!

 

Mire érdemes hitelt felvenni?

  • Ingatlanvásárlás: Sokan csak lakáshitel segítségével jutnak saját otthonhoz. A jelenlegi albérletárakat és hitelköltségeket összehasonlítva elmondhatjuk, hogy a hitel havi törlesztője lassan olcsóbb, mint az albérleti díj. Ha nem az első ingatlanvásárlásról van szó, akkor kiadhatja befektetési céllal, így még könnyebben tudja visszafizetni a kölcsönt. Illetve, ami a jelenlegi lakáspiacot illeti, valószínűleg az ingatlan értéke növekszik, így később a vételárnál többet kérhet érte, ha eladná.
  • Hitelkiváltás: Az egyik legokosabb lépés, amit egy hitellel tehet. Ha kiváltja drágább hitelét egy olcsóbbra, kevesebb lehet havi kiadása. Ezt megteheti akár egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel, vagy egy hitelkiváltó hitellel. Ha a biztonságos hiteltörlesztésre törekszik, cserélje le változó kamatozású hitelét fix kamatozású hitelre. Ebben az esetben a törlesztő kezdetben magasabb lehet, viszont így védve lesz a kamatemelésektől a futamidő végéig.
  • Hitelkártyatartozás rendezése: Tulajdonképpen a hitelkártyatartozás rendezése is a hitelkiváltáshoz tartozik. Érdemes felszámolnia egy kedvező kamatozású szabadon felhasználható hitelből a meglévő, kis összegű hitelkártya-tartozásokat, áruhiteleket. Ha több ilyen tartozása van, mindet visszafizetheti egy személyi kölcsönből, így csak egy törlesztőrészletre kell koncentrálnia.
  • Lakásfelújítás: A lakásfelújításnak, korszerűsítésnek hatalmas szerepe van az értékmegtartásban, illetve az értéknövelésben is. Sokan ezt is hitelből finanszírozzák. Egy szabad felhasználású hitelből bármilyen felújítás, nyílászárócsere, bútorcsere, szigetelés, stb. elvégezhető.
  • Vállalkozás beindítása: Ha beindítana egy vállalkozást, de nincs meg hozzá a kellő tőke, akkor egy hitel ezen is segíthet. A vállalkozás nagyságától függ, hogy egy személyi kölcsön, vagy esetleg egy szabad felhasználású jelzáloghitel kell tervei megvalósításához. A lényeg, hogy olyan eszközökre fordítsa a hitelt, amelyek a jövőben pénzt termelnek Önnek.
  • Tanulás: Ha javítani szeretne életminőségén, naprakész tudással kell rendelkeznie a szakterületén, ami magasabb fizetést eredményezhet. Ehhez az egyik út a különböző képzéseken való részvétel. Ha nem tudja kigazdálkodni az árát, érdemes lehet egy hitellel belevágni, majd az ott megszerzett tudásból mihamarabb visszafizetni a kölcsönt.
  • Kapcsolatépítés: A siker szerves része a kapcsolatépítés, a networking. A legjobb események erre a különböző konferenciák, workshopok. A jegyek ára egy-egy ilyen eseményre, akár több százezer forint is lehet. Ha úgy érzi, hogy az itt megszerezhető tudás elengedhetetlen az előrébb lépéshez, érdemes lehet akár hitelből finanszírozni a belépőjegyet.

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...