Miért jó a szabad felhasználású jelzáloghitel?

  2021. 21.

Ha nagyobb pénzösszegre van szüksége, egy szabad felhasználású jelzáloghitel segíthet Önnek. A bankoknak be kell biztosítaniuk magukat arra az esetre, ha fizetésképtelenné válna, ezért ingatlanfedezet szükséges a hitel felvételéhez, amire jelzálogjogot jegyeztet be a bank. Ettől nem szabad megijedni, most megmutatjuk, hogy miért is jó a szabad felhasználású jelzáloghitel?

 

Miért jó a szabad felhasználású jelzáloghitel?

A hitelt nyújtó pénzintézet nem vizsgálja a hitelcélt, illetve a megvalósulást, így nem kell számlákkal bizonyítania, hogy mire költötte a kölcsönt. Gyakorlatilag korlátozás nélkül szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden hitelintézetnél előtörleszthetők, vagyis a futamidő lejárata előtt is visszafizetheti a pénzt, így hosszabb futamidőt is választhat. Ha a hitel lejárata előtt végtörleszt, akkor kevesebb kamatot kell visszafizetnie a banknak. Az elő-és végtörlesztés költséggel jár, amelynek összegéről az adott bank oldalán az aktuális hirdetményben tájékozódhat.

Jelzáloghitel fedezete nem csak lakóingatlan (családi ház, társasházi lakás, ikerház, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlan, vegyes funkciójú ingatlan stb.) lehet; hanem nyaraló, hétvégi ház, üdülő; építési telek is. Azt itt fontos megemlíteni, hogy amennyiben a hitel törlesztőrészlete nem kerül befizetésre, az adós el is veszítheti a fedezetként felajánlott ingatlant.


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...