Miért fontos a hitelfedezeti biztosíték?

  2021. július 24.

Egy hitelfelvétel mind a bank, mind az ügyfelek számára némi kockázattal jár. A hitelintézet legfontosabb kockázata, hogy az ügyfél késve, vagy egyáltalán nem fizeti vissza a felvett összeget. Amennyiben a kölcsön mögött fedezet állt kénytelen azt értékesíteni, hogy abból mérsékelje a veszteségét. Miért fontos a hitelfedezeti biztosíték? Mutatjuk!

 

A hitel fedezetéül ingó vagy ingatlan vagyontárgy, illetve személyi biztosíték szolgálhat, melyet a pénzintézet késedelem, vagy a hitel meg nem fizetése esetén érvényesít. Ingatlan fedezetre a lakáshiteleknél, illetve a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél, ingó fedezetre alacsonyabb összegű hitelek esetében lehet szükség. Személyi biztosíték lehet a kezes, illetve az adóstárs.


hirdetés

 

A hitelek adós általi visszafizetését biztosítja a hitelfedezeti biztosítás is. Ha igénybe veszi ezt a szolgáltatást, megelőzhető, hogy egy nem várt esemény miatt a felvett kölcsön törlesztése nagy terhet jelentsen az ügyfél, vagy örökösei számára. A hitelfedezeti biztosításnak külön díja van, amit a felvett hitel nagysága után százalékosan, vagy fix összegben határoznak meg a biztosítók. A biztosító által nyújtott szolgáltatásokat több fizetési nehézséget okozó helyzetben is igénybe lehet venni:

  • munkanélküliség
  • keresőképtelenség
  • baleseti rokkantság
  • természetes vagy baleseti halál

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...