Mi a lombard hitel?

  2017. június 13.

A lombard hitelt nem mindenki ismeri, pedig sokan jogosultak igénylésére. A lombard hitel bármilyen célra felhasználható, beleértve akár otthonának bebútorozását, utazást, vagy egy komolyabb fogyasztási cikk megvásárlását, stb. Gyakori, hogy az ügyfelek autóvásárlásra igénylik.  E hiteltípus segítségével nem kell lemondania a megtakarításairól, befektetéséről, sőt még  az azonnali fizetőképesség kényelméről sem. 

Általában rövid lejáratú hitel, aminek fedezeteként valamiféle biztosítékkal kell szolgálni a bank felé, ami sok esetben  meglévő bankbetét, vagy értékpapír állomány. Azok az ügyfelek igényelhetik bankjuknál a lombard hitelt, akiknek van megtakartásuk a bankon belül. A hitel folyósításakor a megtakarításait zárolják, azaz nem férhet hozzá a hitel futamideje alatt. A banknak ez a hiteltípus gyakorlatilag kockázatmentes, hiszen garantáltan magas hitelkamatokhoz jut.


hirdetés

A felvehető hitel összegének nagyságát a biztosítékba helyezett értékpapírok, megtakarítások napi piaci értéke határozza meg. Pontosabb kalkuláció érdekében érdemes a banknál érdeklődni. 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...