Melyik szabad felhasználású hitelt érdemes választani?

  2021. március 29.

A szabad felhasználású hitel célját, mint a neve is mutatja, nem kell számlákkal igazolni, vagyis arra költheti, amire csak szeretné. De melyik szabad felhasználású hitelt érdemes választani? A szabad felhasználású hiteleknek két nagy csoportja van, a jövedelem alapú, és a jelzálog alapú. A legfontosabb, hogy mekkora összegre van szüksége, illetve, hogy van-e a hitelbe bevonható ingatlan.

 

Amennyiben gyorsan egy kisebb összegre van szüksége, akkor Önnek az ingatlan fedezet nélküli szabad felhasználású hitel a legjobb, vagyis a személyi kölcsön. A hitel fedezete kizárólag az igénylő jövedelme lesz, emiatt a hitelintézet alaposan megvizsgálja a kölcsönigénylő fizetési szokásait, vagyis ellenőrzi a számlakivonatokat és a közüzemi számlákat.


hirdetés

Ha nagyobb pénzösszeget szeretne felvenni a felhasználási cél igazolása nélkül, akkor a szabad felhasználású hitelt kell igényelnie ingatlanfedezettel. A szigorú banki követelményeknek meg kell felelni, jövedelemigazolás mindenképpen szükséges, illetve megfelelő értékű ingatlanfedezet.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...