Még több család veheti igénybe a kibővített CSOK-ot!

  2018. november 01.

A kormány a CSOK lakástámogatás eddigi sikerein felbuzdulva döntött a bővítés mellett. Felmérések szerint közel 30 000 gyermeket vállaltak, akik felvették a CSOK nyújtotta támogatást, és az építőipart is beindította a program. A CSOK bővítése az ingatlanpiac keresleti és kínálati oldalát is élénkítheti, mert jó lehetőséget kínál a családoknak, és emellett az ingatlanárak stabilizálásához is jelentősen hozzájárulhat. Az látható, hogy 10 emberből 8 nemcsak a vissza nem térítendő 10 millió forintot, hanem a hitelt is felveszi, ezért döntött úgy a kormány, hogy a hitelt megemeli 15 millió forintra, a 10 millió forintot pedig két gyermekkel is fel lehet venni. A CSOK kibővítésére a lakáskasszarendszer átalakításából felszabaduló forrásokat csoportosítják át. A kormány még idén szeretné, ha a CSOK változtatásai hatályba lépnének, mert így még több család veheti igénybe a kibővített CSOK-ot.

 

Adatok szerint, az eddigi igénylők közül a háromgyermekes családok, akik új építésű lakás vásárlására vagy lakásépítésére vették igénybe a kedvezményt, ők az összes igénylő egyharmadát tették ki, viszont az összes támogatás kétharmadát vették igénybe.

 

Még több család veheti igénybe a kibővített CSOK-ot – Segítség a kétgyermekes családoknak

A CSOK bővítése sok kétgyermekes családnak nyújthat segítséget az otthonteremtés megvalósításában. Így ugyanis kibővül azoknak a köre, akik egy visszafizetendő kölcsön formájában nagyobb összegű hitelhez  juthatnak. A kétgyermekes családok többen vannak, mint a háromgyermekesek, így várható, hogy a CSOK nyújtotta segítséget még több kétgyermekes család tudja igénybe venni, ezáltal a rendszer fenntarthatóvá válik. Az intézkedés egyszerre élénkíti az ingatlanpiac kínálati és a keresleti oldalát is, ami azért fontos, mert ez az árak stabilizálódásához is hozzájárulhat.

 

Még több család veheti igénybe a kibővített CSOK-ot – Élénkülhet az új építésű lakások piaca

Az új építésű lakások piacán élénkülés várható. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a kétgyermekes családok is kedvezőbb hitelekhez juthatnak, a másik pedig, hogy az új lakásokra vonatkozó 5%-os kedvezményes lakásáfa emelése bizonyos feltételek esetén kitolódhat 2020 utánra.

 

Még több család veheti igénybe a kibővített CSOK-ot – Jövő év elején indulhat a támogatás

A kormány minél előbb szeretné bevezetni a CSOK változtatásait, hogy már néhány hónapon belül felvehető legyen a kedvezményes hitel, így valószínűsíthető, hogy már jövő év elején felvehető az új CSOK-támogatás.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...