Tovább nőhetnek az ingatlanárak!

  2017. március 22.

Az elmúlt 2-3 évben átlagosan 30%-kal nőttek az ingatlanárak, de némely helyen meghaladja a 40-50%-ot is. Sokan azt gondolják, hogy az ingatlanárak növekedése lassan megáll, ezért várnak a lakásvásárlással, de több esély van arra hogy csalódni fognak, hiszen ha a kormány megvalósítja a CSOK önrészként való beszámítását, és a megpedzegetett speciális adókedvezményt, tovább nőhetnek az ingatlanárak. 

 

A nagyvárosokban és környékükön az új építésű és a használt ingatlanok ára között nagyon kicsi a különbség, ezért érdemes az újépítésűeket is megtekinteni. Igaz, valamennyivel drágább az újépítésű, de ha belegondol, hogy egy felújítandó házat mennyi plusz pénz ráfordításával tudja otthonosabbá varázsolni, akkor lehet, hogy ugyanannyiba jön ki, mintha újépítésű ingatlant vásárolt volna. Ha CSOK segítségével vásárol, akkor jó tudni, hogy használt lakás vásárlása esetén kevesebb pénz jár, mint az újnál. 

 

Érdemes minél előbb megvásárolnia otthonát, mert az ingatlanárak növekedése még nem állt meg, illetve jelenleg alacsonyak a lakáshitel kamatok. A 3-6 hónapos kamatperiódusú lakáshitel kamata 3% körül van, a fix kamatozásúé pedig 4,5%. Nem valószínű, hogy ennél lejjebb mennek a számok, viszont bármikor emelkedhetnek. 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...