Lehet-e lakáshitelt igényelni önerő nélkül?

  2021. április 09.

Tévhit, hogy nem lehet lakáshitelt igényelni önerő nélkül. Nem egyszerű és kockázatokkal teli, de járható út. Egy lakáshitel felvételénél általában 20-30% önerőre van szükség, mivel az ingatlanra jelzálogjogot maximum a lakás értékének 80%-ig lehet bejegyezni. Arról sem szabad megfeletkezni, hogy az önerőn kívül, egyéb induló költségei is vannak egy lakáshitelnek (ügyvéd, illeték, banki költségek, stb.).

 

A bank számára mindenképpen szükséges a lakáshitel felvételéhez egy kisegítő fedezet, ami lehet akár egy rokon hitelmentes ingatlana. Ez azért fontos, hogy a banknak legyen valamiféle biztosítéka arra az esetre, ha Ön nem tudná fizetni a felvett lakáshitelt.

Amennyiben egy kiegészítő fedezet kerül a hitelbe ez annak tulajdonosára nézve is kötelezettségekkel jár. A lakáshitel teljes összegét fogják bejegyezni mindkét ingatlanra. Akié a plusz ingatlan, ő is szereplője lesz a hitelügyletnek, mint az egyik lakás tulajdonosa (zálogkötelezett).


hirdetés

A hitelintézetek nem annyira kedvelik az önerő nélküli ingatlanvásárlást, de amennyiben a feltételek rendben vannak, a jövedelem is megfelelő és az ingatlanok is elbírják, akkor találhat olyan pénzintézetet, ahol sikeres lehet így a lakáshitel felvétele.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...