Lehet-e banki ügyeket intézni a kijárási korlátozás alatt?

  2020. március 30.

Egész Magyarország területén, 2020. március 28-tól kijárási korlátozás lépett életbe. Fontos tisztázni, hogy ez nem kijárási tilalom, hiszen számos indokkal elhagyható a lakóhely illetve a lakás. Fontos kérdés, hogy vajon lehet-e banki ügyeket intézni a kijárási korlátozás alatt? Lehet-e készpénzt felvenni, egyéb pénzügyeket, hiteleket intézni? Sokakat érintő kérdés, hogy vajon lehet-e házasodni a korlátozás alatt, hiszen ez a Babaváró hitel igénylésének egyik fontos feltétele.

 

A szombattól életbe lépő szabályozás a pénzügyek intézését nem érinti. A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevételét továbbra is engedélyezik. Házasodni is lehet, viszont kizárólag szűk körben. Valójában az eddig kért önkéntes elvonulást foglalták rendeletbe.


hirdetés

 

Mindenki jól teszi, ha lehetőségeihez mérten nem személyesen intézi a jövőben pénzügyeit. Azért is érdemes átgondolni a személyes banki ügyintézést, mert több bankfiók határozatlan időre bezárt, amelyek pedig működnek, többnyire rövidített nyitva tartással érhetők el.

 

Lehet-e banki ügyet intézni a kijárási korlátozás alatt? 

A kormányrendelet kimondja, hogy lehetséges:

  • A házasságkötés és a temetés szűk családi körben.
  • A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele.

A hatályos kormányrendeletről ITT bővebben olvashat!

 

Tehát akik házasságot kötnének a Babaváró hitel miatt, nyugodtan tegyék meg, ennek semmilyen akadálya nincsen. Azért mielőtt fejest ugranak a házasságba, érdemes a Babaváró egyéb feltételeit is átnézni, mert könnyen elbukhatják a Babaváró hitelt, ha nem elég körültekintőek.

Azt is olvashatjuk a kormányrendeletben, hogy a banki ügyeit is bátran intézheti, az életbe lépett kijárási korlátozás ennek nem szab határt. Ha mégis személyesen intézné pénzügyeit, tájékozódjon előre, hogy az adott bankfiók nyitva van-e, ha igen milyen nyitva tartással.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...