Legjobb személyi kölcsön! Hogyan juthat hozzá?

  2018. augusztus 01.

A személyi kölcsön nagy népszerűségnek örvend, aminek oka az alacsony kamat lehet. Átlagosan a fedezetlen személyi kölcsön THM-je 10-24% között mozog, a kamat 9,5-18%. Kedvezményekkel és magasabb jövedelemmel, akár 8-12% közé csökkenhet a THM. A legjobb kondíciók eléréséhez néhány plusz feltételt kel teljesíteni a banknak. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogyan lehet még olcsóbb a személyi kölcsön kamata. Érdemes ezzel foglalkozni, és több bank ajánlatát megnézni, mert akár ezreket is megspórolhat havonta a törlesztőrészletén. A legjobb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Ezzel rengeteg időt spórolhat, nem kell személyesen végigjárnia a bankfiókokat, gyorsan megtalálja, hogy melyik a legolcsóbb, legjobb személyi kölcsön.

 

Legjobb személyi kölcsön: feltételek a kedvezőbb kamatért

Bankhoz érkező jövedelem

Nem biztos, hogy a legkedvezőbb kamatú személyi kölcsönt a saját számlavezető bankjánál fogja megkapni. Ez esetben nagy kérdés, hogy hajlandó-e bankot váltani, vagyis jövedelmét a választott bankhoz érkeztetni, a kedvezőbb személyi kölcsönért. Ha számlavezetését átviszi a hitelt nyújtó bankhoz, akár 2-3%-kal is csökkenhet a hitel kamata. A bank ebben az esetben nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen magához köti az adóst a számlavezetésen keresztül, így kedvezőbb kamatot tud nyújtani. Ajánlott megnézni a hitelt nyújtó bank számlavezetési költségeit, mert előfordulhat, hogy amennyit nyer a kamaton, azt elveszíti a számlavezetésnél. A számlavezetés díja bankonként eltérő lehet, ezért érdemes több bank ajánlat is megnézni.

 

Jövedelem nagysága

Minden bankról elmondható, hogy minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb kamatú hitelhez juthat. A hitelintézet a jövedelmet fogja alaposan megvizsgálni, hogy az alapján hitelképes-e, mivel a hitelt a jövedelemből kell törleszteni. A jövedelem 50%-a lehet jelenleg az összes hitelre fordítható törlesztés 400.000 Ft nettó fizetés alatt, fölötte pedig 60%. Minél magasabb a bejelentett jövedelme, annál kevesebbet vesz el belőle a törlesztőrészlet, így a hitelintézet kamatkedvezményt tud adni, hiszen nem jelent neki kockázatot, mint a kevesebb jövedelemmel rendelkezők esetén. Kamatkedvezmény általában az átlagkereset feletti bér esetén jár, de ezek a jövedelemhatárok bankonként eltérőek lehetnek. Vannak olyan pénzintézetek, ahol már 200-250 ezer forint feletti jövedelem esetén lehet alacsonyabb kamathoz jutni, de előfordulhat az is, hogy csak 300-400 ezer forintos jövedelemnél érhető el.


hirdetés

 

Aktív számlahasználat

A kedvezőbb kamat eléréséhez önmagában a bankszámlanyitás kevés. A bank aktív számlahasználatot vár el, vagyis vállalni kell bizonyos számú tranzakció teljesülését (bankkártyás vásárlás, átutalások, csoportos beszedési megbízások). Ha a jövedelme a hitelt nyújtó bankhoz érkezik, ezek a feltételek nem teljesíthetetlenek. Ebben az esetben is érdemes megnézni a bankszámla vezetési költségeit is, hogy ne érjék kellemetlenségek a jövőben.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...