A legkedvezőbb személyi kölcsön feltételei

  2021. június 09.

A személyi kölcsön felvételekor nem kell megnevezni a hitelcélt, így bármire elkölthető. A személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül igényelhető, jövedelem alapú, vagyis az igazolható munkabért fogja alaposan megvizsgálni a bank. A személyi kölcsön kamatai alacsonyak. A hitelbírálat 3-4 napot vesz igénybe, kivéve, ha számlavezető bankjánál igényli a kölcsönt, mert akkor, ha megfelel a banki követelményeknek, akár az igénylés napján bankszámláján lehet a hitelösszeg. Általában néhány 100 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhető. A személyi kölcsön induló költsége alacsony. Személyes iratok, illetve bankszámlakivonat/munkáltatói igazolás szükséges csak a személyi kölcsön felvételéhez. Nézzük meg a legkedvezőbb személyi kölcsön feltételeit.

 

A legkedvezőbb személyi kölcsön feltételei:

  • Életkor: A személyi kölcsön felvételének alsó korhatára 20-23 év, a felső pedig 70-75 év, de ez bankonként eltérő lehet. Amennyiben az adott hitelintézet által elvárt életkor nem teljesíthető, egy adóstárs bevonását kérheti a bank.
  • Jövedelem: Legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelem szükséges a személyi kölcsön igényléséhez. Minden bankra igaz, hogy minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb hitelt kaphat. Fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők. A jövedelemelvárást növeli minden olyan hitel, amiben adósként, adóstársként, kezesként szerepel. A jövedelem típusa is fontos, illetve más elbírálás alá esik, ha az saját cégből származik, vagy ha alkalmazottként keresi meg.
  • Munkaviszony: Alkalmazotti munkaviszony esetén 3-12 havi, határozatlan idejű munkaviszony szükséges, a próbaidő, illetve ha felmondás alatt áll kizáró ok.
  • Bankszámlakivonat/Munkáltatói igazolás: A hitelbírálathoz 3 havi bankszámlakivonat szükséges. A bank alaposan megvizsgálja az utalásokat, illetve a beérkező munkabért. Ha jövedelme nem bankszámlára érkezik, hanem készpénzben kapja, a pénzintézet munkáltatói igazolást fog kérni. Nem minden bank fogadja el a készpénzes jövedelmet.
  • KHR lista: Ellenőrzik, hogy nem szerepel-e a negatív KHR listán (BÁR). Általában, ha szerepel a negatív KHR listán nem kaphat hitelt, csak a listáról való lekerülés után egy évvel. Vannak azonban olyan pénzintézetek, ahol negatív KHR listásként is kaphat hitelt.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...