Kinek éri meg hitelkártyát igényelni?

  2021. március 30.

Hitelkártyát azoknak éri meg igényelni, akik precízek, pontosak pénzügyeik intézésekor, ugyanis a hitelkártya használatára szigorú szabályok vonatkoznak. A hitelkártyával a bank pénzét veszi igénybe. A hitelkeretet minden esetben a pénzintézet állapítja meg, ami általában a nettó kereset két-háromszorosa. Ezt a pénzt kamatmentesen használhatja a türelmi időszak végéig (45 nap). A bank a hitelkártyáért éves, vagy havi díjat számol fel.

Három fontos szabály van, ami a hitelkártyára vonatkozik: Mindig időben vissza kell fizetni a tartozást, ne lépje túl a hitelkeretet, csak vásárlásra szabad használni. Ha ezeket betartja, a hitelkártyával csak jól jár.


hirdetés

A hitelkártyákhoz különböző kedvezmények is kapcsolódnak. Ez általában 1-2%-os jóváírás a vásárlás végösszegéből. Ha betartja a hitelkártyára vonatkozó szabályokat, évente akár több tízezer forintot is megtakaríthat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...